Hvordan bestrider jeg en Sprint-telefonregning?

Hver måned modtager du en erklæring fra Sprint, der beskriver dine gebyrer for en cyklus af telefonservice og eventuelle gældende gebyrer. Hvis du pludselig bemærker en udenlandsk afgift eller noget, du ikke synes hører til, er der skridt, du kan tage for at bestride din regning og afhjælpe situationen. Enhver tvist om et gebyr eller en regning skal fremsættes inden for 60 dage fra datoen for den regning, der indeholdt afgiften. Så tag handling, så snart du bemærker problemet.

Trin 1

Giv Sprints kundeserviceafdeling besked på det nummer, der er angivet på din faktura. Du kan også skrive din tvist skriftligt og bruge en stemplet konvolut til at sende den til Sprint Correspondence, P.O. Box 15955, Shawnee Mission, KS 66285-5955.

Trin 2

Forklar din tvist, og giv Sprint al den dokumentation, der understøtter dit krav. Medtag også, hvilken opløsning du håber at nå. Indsend din sag til kundeservicemedarbejderen, og se om hun vil justere din regning til din tilfredshed.

Trin 3

Hvis du ikke når nogen løsning med repræsentanten, skal du fortsætte din tvist yderligere. Under den kontrakt, du underskriver, når du køber service fra Sprint, accepterer du kun at bilægge alle tvister ved voldgift. I voldgift er der ingen dommer eller jury, og gennemgangen er begrænset. Voldgiftsmanden skal dog overholde alle vilkår og begrænsninger i aftalen. Han kan også tilkende erstatning og fritagelse, herunder advokatsalærer.

Hvis du stadig ikke er i stand til at løse din tvist til din tilfredshed inden for 60 dage efter, at du har underrettet Sprint, kan du føre din tvist til domstolen for mindre krav. Du har ikke brug for en advokat for at gøre dette. Gå til dit lokale retshus og indgive kravet. Det koster normalt $ 40 eller derunder at indgive et sådant krav, og Sprint kan muligvis afregne med dig, når de får besked om en retstidsdato.