Sådan konverteres fra 120V til 230V

Der er ingen verdensomspændende standard for spændingen, der kommer ud af din stikkontakt, så verdensrejsende er blevet tvunget til at stole på en række konvertere til at håndtere problemet. Selvom stikket passer, hvis din enhed er designet til at blive brugt med en anden spænding end den modtager, kan den mislykkes --- enten godartet kortslutning eller spektakulært smeltende. Europæiske enheder fungerer på 230 volt, mens deres amerikanske kolleger fungerer på 120 volt. Selvom ordet inverter undertiden bruges i denne sammenhæng, konverterer en inverter teknisk jævnstrøm (DC), såsom fra et batteri, til vekselstrøm (AC), der bruges af de fleste elektrisk drevne hjemmeenheder. En inverter er ikke nødvendig til konvertering mellem spændinger fra en stikkontakt.

Trin 1

Vælg en passende konverter ved at se på mærkaten bag på din enhed. Ud over spændingen fortæller mærkaten den krævede watt (W) eller strømstyrke (A). Disse måler henholdsvis effekten eller strømmen, og det er vigtigt, at din konverter kan håndtere en lige eller større watt eller strømstyrke. For flere enheder skal du vælge omformere, der kan håndtere hver af deres specifikationer, eller bruge en overspændingsbeskytter.

Trin 2

Sæt din 120V / 230V konverter i en 120V stikkontakt. Sæt din 230V enhed i 120V / 230V konverteren. Hvis du har flere enheder, skal du tilslutte dem til en 120V / 230V overspændingsbeskytter, og sørg for, at deres samlede effekt eller strømstyrke ikke overstiger overspændingsbeskyttelsens.

Tænd din enhed. En overspændingsbeskytter kan have en separat kontakt; I så fald skal du tænde det, inden du tænder for dine enheder en ad gangen.