Sådan oprettes et MIDI-spor i Pro-værktøjer

Elementer, du har brug for

  • MIDI controller interface

  • Virtuelt instrument software kompatibel med Pro Tools

Musikinstrument og Digital Interface-protokol sætter et væld af instrumentlyde lige ved hånden. Hvor du engang skulle have brug for at købe individuelle tastaturer og lydmodulhardware for at få adgang til lyd, findes der nu virtuelle instrumenter i software og kan afspilles via et enkelt MIDI-controller-tastatur og optages i din digitale lyd-workstation-software. Avids Pro Tools inkorporerer MIDI-optagelse og redigering og understøtter kompatible virtuelle instrumenter. Forberedelse af et MIDI-spor til optagelse kræver en engangsopsætning af dine MIDI-controllere samt sporspecifikke procedurer hver gang du har brug for et MIDI-spor.

Konfigurer MIDI-controlleren

Vælg "Opsætning" i Pro Tools-menulinjen øverst på skærmen, og klik på "Periferiudstyr" i rullemenuen. Klik på fanen "MIDI-controllere" og klik på "Type". De fleste MIDI-controllere bruger HUI-indstillingen, så vælg HUI, medmindre du ved, at en anden indstilling fungerer for din MIDI-controller-enhed.

Vælg din MIDI-controller fra listen nedenfor "Modtag fra" samt "Send til", og klik på "OK" for at gemme konfigurationen. Gentag disse trin, hvis du har tilsluttet yderligere MIDI-controllere til din Pro Tools-computer.

Afslut Pro Tools og genstart for at inkorporere ændringer i MIDI-controlleren. Hvis du bruger Pro Tools i et Windows-miljø, skal du køre Pro Tools som administrator ved at højreklikke på ikonet Pro Tools og vælge "Kør som administrator" for at aktivere MIDI-optagelse.

Opret et MIDI-instrumentspor

Vælg "Spor" i menulinjen Pro Tools øverst på skærmen og "Ny" i rullemenuen. Klik på "Stereo" i rullemenuen, og klik på "Instrument Track" fra det næste rullemenu.

Gå til mix-vinduet, og klik på den første indsætningsvælger øverst på instrumentsporet. Vælg det virtuelle instrument plug-in, som du vil bruge til at overvåge under optagelse. Dets kontrolvindue åbnes.

Konfigurer din virtuelle enhed til at vælge en instrumentstemme. Dette kan tildeles senere i projektet for at vælge en hvilken som helst instrumentstemme under MIDI-kontrol. Fra menuen "Indstillinger" øverst på skærmen skal du sikre dig, at "MIDI Thru" er markeret.

Klik på optageaktiveringsknappen på instrumentsporet. Dette er den røde knap med den hvide prik over spormåleren. Du er nu klar til at optage en MIDI-ydeevne ved at klikke på "Afspil" eller trykke på mellemrumstasten.

Tips

MIDI-data registreres som et sæt instruktioner, der fortæller et virtuelt instrument eller MIDI-aktiveret hardwareenhed, hvad de skal spille, hvornår og med hvilken stemme. Efter at forestillingen er optaget, kan alle andre MIDI-parametre ændres uden at ændre performance. Du kan f.eks. Ændre instrumentsporet fra et klaver til et cembalo uden at påvirke den måde, som kunstnerne spillede på.

Advarsler

Brug Pro Tools til at rette fejl eller ændre arrangementer i din MIDI-præstation. Kopier et instrumentspor, før du redigerer det for at beskytte dit arbejde. Pro Tools giver dig mulighed for at fortryde redigeringer, men fortrydelsen er sekventiel, så du mister alt efterfølgende arbejde, når du flytter tilbage til, hvor en dårlig redigering blev foretaget. Disse instruktioner dækker Pro Tools 11. Andre versioner af Pro Tools har lignende procedurer, selvom menuvalg kan variere.