Hvordan fungerer et fjernstartsystem?

Frekvenser

Et eksternt nøglefrit tændingssystem eller "fjernstart-system" er et ret komplekst system designet til at starte en bil uden at køre faktisk fysisk skal gå til bilen og tænde for motoren. Dette har en række fordele, hvoraf det vigtigste er, at det giver en person mulighed for at starte deres bil og få den til at varme sig op uden at forlade huset.

Brugeren styrer fjernstartsystemet via en lille fjernbetjening, ikke i modsætning til fjernbetjeningerne, som mange chauffører skal aktivere og deaktivere deres bilalarmer. Fjernbetjeningen sender et meget specifikt signal til installerede stykker udstyr inde i bilen. Denne frekvens er generelt krypteret, hvilket forhindrer nogen i at finde ud af det og sende en identisk frekvens og starte din bil eksternt uden din tilladelse.

Motor tænding

Den egentlige fjernstarter er et lille stykke udstyr, der er installeret i selve bilen. Dette er kassen, der, når den modtager signalet fra brugerens fjernbetjening, tænder for de relevante systemer. Kassen skal tilsluttes tændingskontakten, strømledningen, tændingskablet, startledningen, bremsekablet, bilens jordledning og omdrejningstællerledningen. Dette lyder kompliceret, men alle disse ledninger er let identificerbare og findes typisk nøjagtigt på samme sted i bilen.

Når starteren modtager signalet fra fjernbetjeningen, tænder den for alle disse systemer. Det giver motoren mulighed for at starte, hvilket gør det muligt for forudindstillede indstillinger som varme at komme på og begynde at arbejde. Det låser også dørene og blinker typisk lysene for visuel bekræftelse af, at det fungerer.

Forebyggelse af tyveri

En almindelig misforståelse med fjernstartede bilstartere er, at de inviterer tyve til at stjæle løbende biler, der er uden opsyn. Dette er ikke sådan. En række fejlsikrede enheder forhindrer dette i at ske. Til at begynde med er det første, en fjernstarter gør, at låse alle bildøre. For det andet, da der ikke er nogen nøgle i tændingen, er det umuligt at skifte gear på bilen for at tage den fra "park" til "køre." For det tredje, det andet nogen trykker på pausepedalen uden nøglen i tændingen, slukker fjernstarteren motoren. En sabotagekontakt er også placeret under motorhjelmen og lukker motoren ned, hvis nogen åbner motorhjelmen, efter at bilen er startet på fjernbetjeningen. Alle disse sikrer, at ingen andre end bilejeren er i stand til at køre den, efter at den er startet via fjernbetjening.