Hvordan fungerer Free to Air Satellite?

Satellitterne

Free to air satellites (FTA) kræver intet abonnement i modsætning til premium satellittjenester. Signalerne er ukrypteret. Tv-stationer sender deres programmering via radiobølger til satellitter, der kredser om jorden. Satellitterne kredser om jorden og bevæger sig med samme hastighed som jorden. Så på jorden virker satellitterne som stationære genstande - og parabolantenner kan "låse sig fast" på dem. Når satellitterne modtager signalerne, stråler de dem ned mod jorden.

Signalerne

Radiosignalerne indeholder de rå data, der udgør den lyd og video, der sendes fra tv-stationen. I modsætning til signalerne fra betalingstjenester, som Dish Network og Direct TV, er signalet fra FTA-satellitter ikke krypteret. Betalingssatellittjenester er som kabelfirmaer, idet de køber premium-programmering fra netværk og krypterer signalet, så du skal abonnere på deres tjenester for at bruge deres signal. FTA er mere som at bruge en antenne til at finde ukrypterede stationer.

Fadet

Den buede skål dirigerer signalet til LNB-receptoren, placeret over midten af ​​skålen. Skålen skal have en klar sti til satellitten uden forhindringer som træer eller bygninger. Skålen modtager signalet ved LNB'en, styrker det og sender det videre til modtageren.

Modtageren

Modtageren afkoder signalet og udfører enhver nødvendig dekompression - de fleste high definition-kanaler er ukomprimerede. Mens FTA-signaler ikke kræver en bestemt modtager, kræver de, at din modtager er kompatibel med stationens signalformat - det mest populære er MPEG-2 til videokomprimering.