Hvordan tilføjer jeg rumklang til en vokal computermikrofon?

Computermikrofoner, uanset hvor gode, de har tendens til at være lidt flade under afspilning. Af flere forskellige grunde vil du måske bare tilføje en lille rumklang for at gøre lyden fyldigere. Her er flere måder at gøre det på.

Plug-ins

Der er en række softwareplug-ins, der hjælper dig med at tilføje en lille rumklang til din mikrofon. Audio Equalizer-plug-ins som Sound Volume ActiveX og Voice Changer-software kan trækkes op for at ændre lydkvaliteten fra din mikrofon. Disse kan downloades fra en række gratis downloadwebsteder som Shareware.com, CNET.com og Tucows.com. Du slutter simpelthen din mikrofon til dit lydkort og starter softwaren, og du kan ændre lyden for at tilføje rumklang og specialeffekter og ændre stemmer uden genkendelse. Effekterne videregives til optagesoftware, chatrum og endda Skype- og Ovoo-opkald.

Hardware

Nogle lydkort leveres med indbyggede equalizermuligheder, som kan føje rumklang til lyden, normalt gennem en softwaregrænseflade, der er designet til at arbejde med lydkortdrivere. Nogle mikrofoner har kapacitet til at ændre lyden ved mikrofonen og tilføje rumklang eller andre effekter til signalet, før det kommer ind i computeren. Den mest effektive hardwareløsning er dog installationen af ​​en forforstærker.

PreAmp

En effektiv løsning er at slutte mikrofonen til en forforstærkerboks, der er skabt til at skabe rumklang og andre lydeffekter og føje dem til lydsignaler, der passerer gennem kassen. Forforstærkeren er tilsluttet lydkortindgange bag på computeren. For nogle er en fysisk elektronisk boks med dias og opkald lettere at administrere under optagelse i farten, end software plug-ins, der skal manipuleres med en mus eller touchpad. Ved hjælp af en forforstærker kan du justere signalet for at fjerne signalproblemer, før de når computeren. Dette kan hjælpe med at reducere signalets overvældende elementer og eliminere de interferensproblemer, der er rapporteret med plug-in-equalizere.

Flere mikrofoner

Hvis stereooptagelse eller flere mikrofoner er påkrævet, giver en forforstærker eller equalizer med flere mikrofonforbindelser dig mulighed for at justere signalet for hver mikrofon separat. Dette er især nyttigt, hvis du bruger forskellige typer mikrofoner, så du manuelt kan justere signalet fra hver mikrofon for optimal optagekvalitet.

Audio Processing Software

Lyden kommer ind i computeren ved lydkortet. Derfra kan signalet behandles gennem lydoptagelsessoftware som Audacity, Reverb, Magix Music Studio, CuBase eller anden lydsoftware. Disse softwarepakker kan bruges til at tilføje rumklang eller justere et signal efter optagelse. Nogle kan endda kaldes op for at rette et signal fra mikrofonen på farten til chatrum, Skype- eller Ovoo-samtaler eller inden nedlæggelse af optagelsesspor. Tjek din software først for at se, hvad den kan gøre.