Secure Fjern filer og mapper fra Mac OS X med kommandolinjen

Behøver du sikkert at slette en fil, gruppe af filer eller en hel mappe, hvilket sikrer, at det helt bogstaveligt talt aldrig kan genvindes ved hjælp af et hvilket som helst kendt middel? Du kan gøre det nemt fra kommandolinjen ved hjælp af et utrolig kraftigt værktøj kaldet srm. srm, som du måske har gættet, står for 'sikker fjernelse' og er en sikker version af den almindeligt anvendte 'rm'-kommando, der findes i næsten enhver smag af unix, inkluderet Mac OS X. Vær opmærksom på, at dette værktøj ikke er til alle, og bestemt ikke til nybegyndere, skal srm betragtes som et avanceret værktøj, og det er bedst anvendt af dem, der er fortrolige med kommandolinjen og forstår de dataeffekter af sikre slettefunktioner.

Hvor sikker er srm? Nå er standard for sikker fjernelse den utroligt sikre 35-pass-metode, der bruger "35-pass Gutmann-algoritmen", det betyder i første omgang først, at dataene fjernes og derefter skrives over 35 gange ved hjælp af tilfældigt genererede mønstre, hvilket gør genoprettelsen ret bogstaveligt umulig. For en vis sammenligning af hvor sikker det er, har srm også en "medium" indstilling, der bruger 7-pass sikkerhed, og 7-pass opfylder US Department of Defense standard for sikker sletning af data ... således teoretisk i det mindste 35 pass Metoden er 7 gange mere sikker end den amerikanske DoD accepterer som deres standard for sikker data-fjernelse. Vi vil ikke fokusere på den medieindstilling, selvom vi vil bruge srm som det var beregnet til at blive brugt, med fuld 35-pass data-fjernelse.

Kun for avancerede brugere

Dette kaldes ikke "sikker fjernelse" uden grund, det kaldes det, fordi hvis en fil er slettet med sikker fjernelse, vil du helt bogstaveligt aldrig kunne genoprette den fil fra drevet. Periode. Dette går langt ud over de grundlæggende tricks ved at tømme papirkurven eller endda med magt udskillelse og fjerne filer på den måde. Brugere, der ikke er fortrolige med kommandolinjen, men som ønsker at beholde sikre filfjernelsesindstillinger, bør overveje at bruge en simpel metode til sikker sletning eller ved at bruge indstillingen "Always Secure Empty Trash", der er tilgængelig for Mac OS X Finder i stedet. Du er blevet advaret, fortsæt med forsigtighed!

Sikker Fjern en fil med srm

På det mest enkle måde bruges srm-kommandoen blot ved at pege på den på en fil eller filsti:

srm /path/to/file

Fordi standardindstillingen bruger 35-pass, kan fjernelse af filer tage et øjeblik eller to, og større filer vil tage længere tid at slette, fordi passeringer af samme størrelse bruges til at overskrive filen og forhindre gendannelse.

Slet Slet en hel mappe

-r-flag kan anvendes til srm for at gøre det slett rekursivt og derved anvende til mapper og deres indhold:
srm -r /path/to/directory/

Igen kan sletning tage et øjeblik eller to, fordi alt overskrives 35 gange efter, at det er slettet.

Force Secure Slet Alt

-f-flag tilføjer kraftfjernelse til srm. Dette er en af ​​de mere 'farlige' kommandoer, fordi det er ligesom 'rm-rf' på steroider, hvilket betyder, at det med vilje sletter alt det er påpeget uden nogen prompt, bortset fra at tilføjelsen af ​​sikker sletning sikrer, at den fjernede fil er absolut aldrig erstattes. Brug med stor forsigtighed .

srm -rf /file/to/destroy/from/everything

På grund af den enorme styrke bag -f flag kombinationen, bør den kun bruges af avancerede brugere og med absolut præcision.

Tvangsfuldt og sikkert Fjern en låst eller ejet fil med superbruger

Ved at prefixe sudo til ovennævnte -ff-variant af srm kan du anvende superbruger (root) -rettigheder til den tvungne fil- og katalogfjernelsesproces, hvorved eventuelle ejerskabsproblemer eller fillåsning overskrives. Dette er så sikkert og som "farligt" som det bliver på grund af superbrugeradgangen. Brug med stor forsigtighed og brug ikke dette, medmindre du ved hvad du laver og hvorfor du laver det:

sudo srm -rf /path/to/something/to/obliterate/from/existence/

Igen er dette kun for avancerede brugere og bør begrænses med præcise fil- og katalogveje.

Hvad om sikkert at slette alt?

Selvom srm accepterer jokertegn, er der tydeligvis et stort potentiale for fejl ved en sådan tilgang, og den formaterer ikke drevet. Således, hvis du søger sikkert at slette hver eneste ting på en computer, fra en intern boot disk til et eksternt drev af enhver type, ville du være meget bedre tjent ved hjælp af de sikre formatværktøjer til et helt drev, der er bundtet i Disk Utility, som giver mulighed for 35-pass sikker formatering.