Sådan nemt spejle en hel hjemmeside lokalt

Det er meget nemt at spejle et helt websted på din lokale maskine takket være terminalkommandoen wget, denne vejledning viser dig hvordan man gør det via kommandolinjen. wget er tilgængelig til Mac OS X, Linux, Unix og mange andre populære operativsystemplatforme. Det er altså universelt anvendeligt, hvis du alligevel har wget.

For at komme i gang med at spejle et websted med wget, skal du starte Terminal-appen og skrive følgende kommando, og erstatte guimp.com (en lille prøvewebsted) med den webadresse, du ønsker at spejle lokalt.

Sådan spejles en hjemmeside lokalt med wget

wget og -m flag vil downloade og spejle et helt websted, der henvises til. Syntaxen ville være som følger, og erstatte URL'en som ønsket:

wget -m http://www.guimp.com/

Dette vil downloade hele webstedet på dit lokale drev i en mappe, der hedder webadressen til hjemmesiden ... Bemærk, at dette ikke er en særlig effektiv måde at virkelig sikkerhedskopiere et websted og dets funktionalitet, det afspejler blot det lokalt.

Du kan gøre dette med næsten ethvert websted, bare udfyld den rigtige webadresse ved hjælp af følgende syntaksformat:

wget -m [url]

Det er klart, at dette ikke afspejler ajax, databaser, forespørgsler, dynamisk indhold eller scripts, det vil kun være en statisk HTML-version af et websted. For at kunne afspejle et dynamisk websted lokalt skal du have adgang til de rå filer via SFTP eller på anden måde, som du bare kunne downloade hele indholdet af indholdet og derefter køre i en spejlet version på en lokal maskine via Apache, Nginx, MAMP eller uanset hvilken anden webserver du foretrækker.

Bemærk : Forskellige læsere påpegede, at wget ikke er installeret som standard i Mac OS X, og at du skal installere det selv. Du kan få wget til OS X ved at opbygge det selv fra kilde (anbefales til de fleste), eller installere det via MacPorts. For sidstnævnte mulighed, se vores tidligere artikel om installation af MacPorts. MacPorts eller Homebrew er et meget nyttigt værktøj, der giver dig mulighed for nemt at installere software til open source software og anbefales stærkt til moderate til avancerede Mac OS X-brugere eller dem, der er interesseret i kommandolinjen.