Sådan skjuler og viser menulinjen i Mac OS X

Nye versioner af OS X giver Mac-brugere mulighed for at skjule og vise menulinjen øverst på skærmen automatisk, ligesom Dock kan skjules og vises med en mus over.

Hvis du automatisk gemmer menulinjen, er det en god funktion for Mac-brugere, der er fans af minimalistiske desktop-udseende, da det virkelig eliminerer næsten alt, der er synligt på skærmen, bortset fra, hvad applikationerne og vinduerne aktivt åbner på skærmen.

Sådan skjuler og viser automatisk menulinjen i Mac OS X

Du skal bruge OS X 10.11 eller nyere for at have denne indstilling i præferencer:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen eller med Spotlight
  2. Gå til "General" præferencepanelet "
  3. Marker afkrydsningsfeltet for "Skjul automatisk og vis menulinjen" for at få effekten øjeblikkeligt i kraft

Når menulinjen er skjult, viser en hurtig musemarkør øverst på displayet menulinjen, ligesom den samme handling gør, at Mac Dock vises, hvis den også er skjult (hvilket også er et godt tip).

Du kan se menulinjen gemme og vise automatisk i det animerede gif nedenfor:

Videoen nedenfor demonstrerer aktivering af funktionen og brug af funktionen:

Personligt synes jeg, at menulinjen er synlig hele tiden, primært for nem adgang, men også for at se statusikonerne for uret, batteriet og wi-fi. Ikke desto mindre vil mange brugere godt lide at skjule menulinjen, da det virkelig fjerner distraktioner, og det vil frigøre nogle få pixels på toppen af ​​et Mac-display, hvis du føler dig særdeles trangt i rummet.

Du kan naturligvis ændre dette tilbage til standardindstillingen til enhver tid ved at vende tilbage til præferencepanelet og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet "Skjul automatisk og vis menulinjen" igen. Hvis du leder efter menulinjen til bare at være mindre distraherende, er en anden mulighed at skifte det til mørk tilstand, som vil vise som sort snarere end hvid.

Gør menulinjen i OS X Synlig eller Usynlig med standardkommandoen

Endelig kan du for mere avancerede brugere, der ønsker at bruge en standardkommandostreng på terminalen, skjule og vise menulinjen med følgende:

Aktivér automatisk skjul menulinjen i OS X:
defaults write NSGlobalDomain _HIHideMenuBar -bool true

Deaktiver automatisk skjule menulinjen i OS X:
defaults write NSGlobalDomain _HIHideMenuBar -bool false

Du skal muligvis logge ud og tilbage i eller dræbe SystemUIServer, for at ændringen kan træde i kraft i nogle tilfælde.

Forresten, hvis du ikke er på El Capitan 10.11 eller nyere, kan du stadig skjule og vise menulinjen med dette trick, som virker helt tilbage til Snow Leopard, men kræver brug af et tredjepartsværktøj.