Sådan installeres OS X Yosemite Beta på en ny partition og sikkert dobbelt boot

OS X Yosemite er en fantastisk opdatering til Mac-operativsystemet, der er virkelig bedre oplevet end set, men på grund af den nuværende tidlige beta status, er det generelt ikke en god idé at opgradere dit primære OS X-volumen til 10.10 beta helt endnu. I stedet er den sikreste tilgang at installere OS X Yosemite på en separat partition på harddisken, idet den adskilles fra din primære stabile og produktive eksisterende OS X-oplevelse.

Dette giver dig mulighed for at tjekke OS X Yosemite og dual boot mellem OS X 10.10 beta og OS X 10.9 (eller 10.8) uden at hvert operativsystem påvirker hinanden, og du kan sikkert skifte mellem de to med en simpel genstartsproces. Dette giver dig også mulighed for at afinstallere Yosemite til enhver tid nemt, hvis du vil.


Denne vejledning er beregnet til dem, der har adgang til OS X Yosemite beta, typisk via en udvikler konto.

Forudsætninger før begyndelsen

 • Download OS X Yosemite - I øjeblikket skal du bruge en Mac Developer-konto til at gøre dette, alle kan søge en dev-konto og betale gebyret hvis det ønskes. Dette giver dig mulighed for at downloade installationsprogrammet OS X Yosemite Dev Preview via Mac App butik
 • Kontroller systemkravene for at være sikker på, at Mac'en kan køre OS X Yosemite, generelt hvis Mac'en kører Mavericks, vil den køre Yosemite
 • Mindst 25 GB ledig diskplads til rådighed for at oprette en separat partition og installere Yosemite på
 • Sikkerhedskopier din Mac - du vil ændre partitionstabellen på harddisken og installere beta-software. Du skal altid sikkerhedskopiere alt, før du gør det. Den enkleste måde at gøre dette på for de fleste Mac-brugere er simpelthen at bruge Time Machine og starte en backup manuelt.

Når du først har downloadet og har Mac-sikkerhedskopieret, skal du ikke fortsætte med Yosemite-installationen endnu, men du skal først oprette partitionen, hvis du vil beholde de to operativsystemer separat og dual boot.

Opret en OS X Yosemite Partition

Den første ting du skal gøre er at opdele harddisken til Mac'en for at oprette en ny partition til OS X 10.10 Yosemite at installere på. Dette sikrer, at din primære Mac OS X-installation forbliver adskilt og bevaret under test af Yosemite:

 1. Åbn Disk Utility-appen, der findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer / og vælg din harddisk fra venstre menu
 2. Vælg fanen "Partition", og klik derefter på knappen [+] plus for at oprette en ny partition
 3. Mærk den nye partition noget indlysende, som "OS X Yosemite", og tildel derefter partitionen en rimelig mængde plads, mindst 15 GB skal være påkrævet, men tildeling af mere plads er bedre, hvis du planlægger at bruge Yosemite ofte (25 GB +)
 4. Vælg "Apply" for at ændre partitionstabellen for at oprette den nye partition

Afslut fra Diskværktøjet, når du er færdig, er det godt at starte installationen nu på den nye partition.

Installer OS X Yosemite til den nye partition

Med hele systemet backup fuldendt, Yosemite downloadet, og partitionen lavet, kan du nu sikkert installere OS X 10.10 på den separate partition, dette vil tillade dig at bevare din eksisterende OS X installation uden at mucking det op med beta software.

 1. Tilbage til OS X Yosemite installer og lancere det (se i / Programmer / mappe til "Install OS X 10.10 Developer Preview"
 2. Vælg "OS X Yosemite" (eller hvad du endda hedder partitionen) som installationsdestination
 3. Lad installationen være færdig, Mac'en starter automatisk i OS X Yosemite, når den er færdig

Nyd OS X Yosemite! Husk, det er i beta lige nu, så nogle ting er ret buggy, og ikke alle funktioner er fuldt implementeret helt endnu. Ting fortsætter med at udvikle sig med hver ny version og opdatering, selvom du vil kunne installere disse opdateringer via Mac App Store, når de bliver tilgængelige.

Dual Booting: Skift mellem OS X 10.10 og OS X 10.9

Nu hvor installationen er færdig, kan du dobbeltstart mellem OS X Yosemite og OS X Mavericks (eller hvad som helst OS X du kører). Den nemmeste måde at gøre dette på er at holde tasten OPTION nede under opstart og vælge partitionsvolumen i henhold til den version af OS X, du vil starte. Forudsat at du har mærket OS X Yosemite-partitionen beskrivende nok, er det nemt at vælge ud.

Opdatering: Hvis din Mavericks-partition mangler og erstattes med et OS X Installer-drev, kan du rette det her!