Sådan måles hjertefrekvens med Apple Watch

En af de mere interessante sundhedsfunktioner på Apple Watch er evnen til at måle wearers pulsen som en puls i slag per minut, som du kan se direkte på Watch selv og også grafisk over tid på iPhone via Health app. Overvågning af hjertefrekvens er en ret pæn funktion for fitness buffs selvfølgelig, men det er værdifuldt for virkelig enhver, der også er sundhedsbevidst. Du vil også opdage, at målepuls kan give nogle indblik i, hvordan din livsstil, kost og adfærd påvirker din krop på måder du måske ikke har kendt før.

Vi dækker de to forskellige måder at måle puls i BPM på Apple Watch, en gang, som vil være periodisk hele dagen og kan til enhver tid tilgås, og den anden, der løbende er aktiv overvågning via fitness-appen på enheden .

Tjek hjertefrekvens på Apple Watch med blikket

Glans er tilgængelige fra urets ansigt, og for at få adgang til hjertefrekvensblikken skal du gøre følgende:

 • Stryg op på urets ansigt,, og skub derefter over (venstre eller højre, afhængigt af hvor du var sidst), indtil du finder pulsmåleren

Når hjertefrekvensen er aktiv, vil den læse brugerens puls i et par sekunder og derefter tilbyde en løbende hjertefrekvens, komplet med et animeret slår hjerte for at vise den medfølgende takt pr. Minut (BPM).

Du finder, at din hjertefrekvens sandsynligvis vil variere enormt hele dagen afhængigt af hvad du gør, og afhængigt af andre forhold. For eksempel, hvis du er ekstraordinært afslappet, drikker meget stærk kaffe, er i bemærkelsesværdig smerte, stresses ud, er afslappet, går, sidder, står op, lægger ned, løber, ser en thriller på tv eller ser CSPAN, hastighed spiser 15 kg lasagne og vaske det ned med saltvand mv, mange adfærd kan dramatisk påvirke din puls. Det er interessant at observere dette over tid, men hvis du bemærker noget særligt mærkeligt eller usædvanligt (for dig, alligevel) vil du måske spørge din læge om det.

Hvis din person er meget stadig, vil Apple Watch forsøge at tage hjertefrekvensen gennem dette blik hvert tiende minut, men det kan ofte springe over en time eller flere, da brugerne er aktive hele dagen og flytter deres våben. At pulsovervågningsadfærd ændret sig fra at være pålidelig og hyppig til sporadisk med den nyeste Apple Watch-opdatering, så det vil måske ændre sig igen med en anden softwareopdatering igen. Uanset hvilken automatisk hjerteslagdetekteringsadfærd, kan du altid tjekke det selv gennem Glance eller vælge den kontinuerlige tilgang, vi diskuterer med Fitness Watch-funktionen i Apple Watch.

Overvågning af hjertefrekvens kontinuerligt på Apple Watch med Fitness

En anden mulighed er at kontinuerligt overvåge hjertefrekvensen via Fitness-appen, det er fantastisk, fordi det giver en konstant sporing af hjertefrekvensen, som du kan se til enhver tid ved at kigge på dit håndled, mens du går, kører, cykler, da det kan hjælpe aktive personer med at opnå deres målpuls. Men selv ikke for dem, der er mindre atletiske eller aktive og ikke tilstræber en bestemt BPM, kan kontinuerlig pulsovervågning være nyttig og interessant for endda afslappede gåture på en tredemølle eller også i nabolaget:

 1. På Apple Watch-startskærmen trykker du på det grønne Fitness-ikon (det ser ud som om et lille figur kører)
 2. Vælg den træningsaktivitet, du skal deltage i, fra listen: Udendørs gang, Udendørs løb, Udendørs cyklus, Indendørs gang, Indendørs løb, Indendørs cyklus, Ellipsetræning, Rower, Trapper eller andet
 3. Vælg et målmål for kalorier, tid, afstand, eller hvis du søger efter en ubestemt tid, vælg "Åbn" for intet mål, tryk så på "Start"
 4. Når nedtællingen er færdig, er fitness tracker aktiv og vil begynde at overvåge din puls konstant, så længe træningen er aktiv
 5. Træk over på Fitness-skærmen, indtil du ser den velkendte hjertefrekvens-BPM-skærm. Dette opdateres kontinuerligt og er synligt, når du kigger på dit håndled. (Andre fitnessovervågningsmuligheder her inkluderer brændte kalorier, afstandsrejse, tempo, tid osv., Men vi fokuserer på puls tydeligvis)

Når du er færdig med aktiviteten, skal du sørge for at vende på Fitness-skærmen og vælge "Stop", og derefter gemme træningen for at tilføje den til din Fitness Goals-tracker på Apple Watch.

Visning af hjertefrekvensstatistikker på iPhone i Health App

Selvfølgelig synkroniserer Apple Watch alle disse data til iPhone og kan gøres synlige i Health app, føjes til den oprindelige skærm i en graf, ligesom du kan se dit trintælling og spore kilometertal (forudsat at du har bevægelsessporing aktiveret på iPhone, som du sandsynligvis burde).

Sådan aktiverer du hjertefrekvensdashboardet i Health app:

 1. Tryk på "Health Data" og vælg derefter "Vitals"
 2. Tryk på "Hjertefrekvens" og vælg "Vis på betjeningspanel", så den tændes ON

Du får nu vist hjertefrekvens som en del af skærmbilledet Health App dashboard:

Visningen af ​​disse data kunne nok være lidt lettere at læse, men i øjeblikket ser du en daglig stregdiagram af minimum og maksimum og hele spektret for en dag. Du kan også se den seneste læsning i hjørnet af pulsfrekvenspanelet og den tid det blev taget (der er min med en stærk kop kaffe, yowwwzzaaa!).

Hvad er en normal hjertefrekvens alligevel?

Hvad din puls skal være, er en slags det gyldne spørgsmål, og der synes at være stor variabilitet i den. Du finder mange kilder online, der siger, at en hvilende puls skal falde mellem 60 BPM og 100 BPM, selvom det varierer pr. Fitnessniveau, alder, køn, eksisterende forhold, blandt en million andre faktorer, så det er i et vist omfang bedre at måske har en generel ide om, hvad der er 'normal' og så sammenligner jævnligvis din hjertefrekvens BPM med dig selv.

For nogle generelle oplysninger om puls er her et par nyttige og pålidelige kilder:

 • Alt om hjertefrekvens og puls - American Heart Association
 • Wikipedia: Hjertefrekvens
 • Mayo Clinic: Hvad er en normal hvilepuls?
 • Apple: Hvordan Apple Watch overvåger hjertefrekvensen

Forvent variance, her er nogle skærmbilleder af Apple Watch pulsfrekvenser taget på tilfældige tidspunkter af dagen under forskellige aktiviteter:

Åh og måske værd at nævne .... hver gang imellem vil Apple Watch fejlagtigt optage en puls som værende fri, måske på grund af gunk på sensorer eller afvigelser fra de lyssensorer, der anvendes. Dette er meget indlysende, når det sker, da det klart ikke passer til din nuværende hjerteslag eller puls.