Administrer og Slet iCloud-lagring og -backups fra Mac OS X

Hvis du er løbet tør for iCloud-opbevaring til sikkerhedskopier af enten din Mac eller iOS-stuff, kan du nu nemt administrere eksisterende sikkerhedskopier og data for alle enheder lige på din Mac fra OS X.


Sådan får du adgang til iCloud Storage og Backups fra Mac:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "iCloud"
  2. Klik på knappen "Administrer" nederst til højre
  3. Vælg de data, du vil slette fra venstre side, vælg "Backups" for at se sikkerhedskopier for alle enheder, der er signeret med iCloud som sikkerhedskopi
  4. Fjern en sikkerhedskopi ved at vælge enhedens navn og derefter klikke på "Slet", hvilket bekræfter fjernelsen

Den samme iCloud-manager lader dig også se og slette individuelle filer fra apps, der er iCloud-aktiverede. Alt i iCloud finder du her, hvad enten det kommer fra Mac OS X eller iOS, apps, filer, manuelle sikkerhedskopier, spil eller hvad som helst, der er stashed online med tjenesten.

Du kan også nemt opgradere din iCloud-plan fra dette præferencesvindue. For at gøre det skal du blot klikke på "Skift opbevaringsplan". Den gratis indstilling giver 5 GB, hvilket er rart, men realistisk for lille til mere end en iOS-enhed og Mac til at dele. I det mindste vil du sandsynligvis have 15GB-funktionen, ellers bliver du ofte slettet af sikkerhedskopier for at gøre plads til nye eller endda ty til at sikkerhedskopiere iOS-enheder til en computer, når iCloud-rummet er opbrugt.