Sådan fjerner du apps fra Launchpad i Mac OS X

Launchpad er den iOS-lignende program launcher, der kom til Mac OS X med udgivelsen af ​​10, 7 Lion. Det er en god tilføjelse, men Launchpad kan også være svært og inkonsekvent at slette apps fra. Tredjeparts hjælpeprogrammer som Launchpad-Control hjælper med at styre Launchpad til dig, men hvis du er en DIY slags person, vil du vide, hvordan du manuelt sletter apps og ikoner fra Launchpad, både på en app-basis, men også i et fald swoop metode, der vil slette alle apps fra launcher.

Fjern programmer fra Launchpad en ad gangen

Der er to måder at gøre dette på, den ene er igennem selve lanseringspladen, og den anden er gennem Terminal ved hjælp af kommandolinjen:

Metode 1) Brug af Launchpad - Kun Mac App Store-apps
Hold nede Option-tasten, og når ikonerne begynder at jiggle, klik på "X" vist i hjørnet af ikoner, som du vil slette. Dette fjerner appen fra Launchpad og afinstallerer dem ikke, men det er begrænset til apps, der er installeret fra Mac App Store. Hvis du vil fjerne en app, der ikke er installeret via Mac App Store, skal du bruge nedenstående metode:

Metode 2) Brug af Terminal - fjerner enhver applikation
Start Terminal og indtast følgende kommando, og erstat "APPNAME" med navnet på det program, du vil fjerne fra Launchpad:

sqlite3 ~/Library/Application\ Support/Dock/*.db "DELETE from apps WHERE title='APPNAME';" && killall Dock

For eksempel vil fjernelse af TmpDisk være:

sqlite3 ~/Library/Application\ Support/Dock/*.db "DELETE from apps WHERE title='TmpDisk';" && killall Dock

Launchpad opdateres automatisk, åbner den for at se ændringerne.

Fjern alle programmer fra Launchpad

Ved at bruge Terminal igen kan hele Launchpad slettes fri for alle apps, hvilket giver dig en ny start. For at gøre dette skal du indtaste følgende kommando i Terminal:

sqlite3 ~/Library/Application\ Support/Dock/*.db "DELETE from apps; DELETE from groups WHERE title''; DELETE from items WHERE rowid>2;"; killall Dock

Bemærk, at der ikke er nogen fortrydelse af denne sidste ændring, hvis du bruger den kommando, skal du manuelt tilføje alle apps på egen hånd ved at trække dem ind i Launchpad Dock-ikonet eller gå med standardindstillingen ved forfriskende Launchpad.

Denne endelige nukleare tilgang er ret nyttig, og blev for nylig nævnt på Lifehacker.

Nyd dette? Gå ikke glip af vores andre Launchpad tips, der er tonsvis af dem.