Sådan fjernes en disk fra Time Machine på Mac

Alle Mac-brugere skal have regelmæssig automatisk sikkerhedskopiering med Time Machine, det er nemt at bruge og sikrer, at dine personlige data og hele Mac kan genvindes, hvis der går noget galt med computeren. Nogle mennesker går endnu længere og opsætter overflødige Time Machine-sikkerhedskopier med flere diske til ekstra databeskyttelse. Men nogle gange kan du bestemme, at et bestemt diskdrev ikke længere er nødvendigt af Time Machine, og derfor vil du gerne fjerne det pågældende drev fra backupprocessen uden at deaktivere alle andre Time Machine-sikkerhedskopier. Dette kan nemt gøres, og alt det gør er at stoppe sikkerhedskopiering til det pågældende drev, det slukker ikke Time Machine for andre volumener, og det sletter ikke nogen af ​​sikkerhedskopierne på det fjernede drev.

Sletning af en harddisk fra Time Machine Backup for at stoppe sikkerhedskopier til det pågældende drev fra en Mac

Bemærk, at du ikke behøver drevet tilsluttet Mac'en for at fjerne det fra Time Machine . Denne proces er den samme i alle versioner af OS X:

  1. Træk ned Apple-menuen og vælg 'Systemindstillinger'
  2. Gå til Time Machine-systemets præferencepanel, og rul derefter ned i drevlisten for at finde "Tilføj eller fjern backup-disk" og klik på det
  3. Vælg harddisken, disken eller backupvolumenet, du vil fjerne fra Time Machine-sikkerhedskopier, og klik derefter på "Fjern disk"
  4. Bekræft, at du vil fjerne drevet fra Time Machine og stoppe sikkerhedskopiering til den pågældende disk
  5. Afslut fra Systemindstillinger, når du er færdig

Det fjernede drev er ikke længere en del af Time Machine-backupkæden, hvilket betyder, at når den er tilsluttet til Mac'en, vil den ikke længere udløse den automatiske backupproces. Derudover vil manuelt startede Time Machine-sikkerhedskopier også ikke længere til det fjernede drev, når det er tilsluttet.

Igen sletter dette ikke nogen af ​​dataene fra Time Machine-drevet, det stopper blot sikkerhedskopiering til det drev, der er fjernet. Dette slukker heller ikke Time Machine.

Hvis du vil, kan du selv fjerne de faktiske Time Machine-backupfiler fra det pågældende drev eller endda formatere drevet for at være kompatibelt med Mac og tørre det helt rent af andre data. Der er heller ikke noget forkert med at forlade filerne der, hvis du tror, ​​du skal bruge den igen ned ad vejen eller henvise til dem i fremtiden.

Uanset om du vil være sikker på, at du har en eller anden form for sikkerhedskopiering til Time Machine eller til en anden tjeneste, skal du aldrig lade dine Mac- eller iOS-enheder gå uden backup!