Sådan genkaldes en fil eller mappe i Mac OS X

At omdøbe en mappe i Mac OS X er meget nemt, og der er et par forskellige måder, du kan gøre. Vi vil fokusere på de tre mest almindelige tricks for hurtigt at omdøbe enhver fil eller mappe på Mac'en, hvoraf to sker gennem den velkendte grafiske grænseflade i Finder-filsystemet og en anden, der er lidt mere avanceret til teknisk tilbøjelige brugere hvem kan lide kommandolinjemetoden.

Metode 1: Omdøb en fil eller mappe ved at vælge den og trykke på 'return' -tasten

Bare klik på ikonet for filen / mappen fra OS X Finder, og tryk derefter på retur-tasten, og indtast derefter det nye navn. Dette er hurtigt og simpelt, og sandsynligvis den mest traditionelle metode til omdøbning på Mac.

Metode 2: Omdøb en fil eller mappe ved at markere den og klikke på filnavnet med markøren

Super simpelt og gjort gennem Finder, her er hvad du vil gøre: Når du har markeret ikonet, klikker du på den aktuelle filnavn og svæver et øjeblik med musemarkøren. Du får vist tekstmarkeringen, der angiver, at du kan derefter omdøbe varen. Indtast det nye navn, og tryk derefter på retur eller klik væk med musemarkøren for at indstille ændringen.

Metode 3: Brug højreklik og vælg "Omdøb" fra menuen

Hvis du højreklikker på (eller kontroller + klik) på et filnavn i Finder i moderne versioner af OS X, kan du vælge en "Omdøb" -indstilling for at omdøbe en bestemt fil eller bruge den til at omdøbe flere filer ad gangen, hvis flere filer er valgt. Dette virker godt, men det er kun tilgængeligt for de nyeste versioner af OS X.

Avanceret metode 4: Omdøb en fil eller en mappe via kommandolinjen

Kommandolinjen er lidt mere avanceret, men du kan også omdøbe enhver fil eller mappe via Terminal. For at gøre dette fra kommandolinjen, skriv følgende syntaks erstatter med dine filer og filnavne som ønsket:

mv oldfilename newfilename

En note om omdøbning af filer og filudvidelser:

Vær opmærksom på at omdøbe visse filer, hvis ændring af filtypen (.jpg eller .txt osv.) Kan påvirke filens opførsel og hvordan applikationer reagerer på den. Generelt skal du lade filtypen være den samme. Dette er desto vigtigere, hvis du har filudvidelser synlige i Mac Finder, fordi det bliver lettere at omdøbe dem.

Jeg er klar over, at dette kan forekomme som ret rudimentære ting til mange af vores mere avancerede læsere, men to nylige omskiftere har spurgt mig dette spørgsmål så sikkert, at de ikke kan være alene i at undre sig, begge forsøgte at gøre Windows-højre-klik -> omdøb metode, der helt sikkert vil skabe forvirring i Mac OS X.