Sådan søger du billeder på iPhone og iPad

iOS Photos har en fremragende søgefunktion, der gør det muligt for brugere at søge efter identificerbare objekter, steder og attributter i dine billeder. For eksempel kan du søge efter "strand" eller "rock" eller "hund" og alle billeder i Photos app, der matcher disse vilkår, vises i foruddefinerede sorterede album på iPhone eller iPad.

De søgte billeder indeholder ethvert billede i dit album eller kamerarulle, hvilket betyder, at et billede taget med din iPhone eller iPad, såvel som dem, der er gemt på dine enheder, bliver indekseret og søgbart ved hjælp af dette fantastiske trick.

Sådan søger du iOS-fotos ved at identificere attributter

  1. Åbn Billeder-appen, hvis du ikke allerede har gjort det, og gå til enten Album-oversigten eller din fotosvisning
  2. Tryk på forstørrelsesglasset "Søg" -ikonet i øverste hjørne
  3. Indtast dit søgeord for at indsnævre billeder af. For eksempel: "hus", "kat", "båd", "ansigt", "vand", "dyr" osv
  4. Tryk på det matchede indeks fotoalbum for at se alle billeder i søgekategorien

I eksemplet ovenfor søgte jeg mine billeder for "rock", og det fandt nøjagtigt og skabt et album af flodbjerge, selv om det også mislabel en frø som rock.

Prøv at sigte på indlysende søgeord, selv om nogle mere uklare vil fungere. Ting som "guitar", "bil", "strand", "rock", "træ", "sø", "person", "hund", "kanin", "stol" og lignende fungerer meget godt, men føler gratis at blive kreativ og bruge dine egne unikke søgeord, vil du sandsynligvis blive imponeret over, hvad det viser sig på din iPhone eller iPad. Denne funktion virker bedst med store billedbiblioteker, da der er mere materiale at arbejde med.

Denne iOS Photos-søgefunktion er særligt rart for at prøve at spore et bestemt billede, som du ikke helt kan huske datoen for eller hvor den ville være i dit bibliotek, men måske kan du huske stedet, et objekt eller en beskrivelse af billedet.

Photosearch-funktionen er kraftfuld og ret imponerende, men det har nogle få mangler. Noget nysgerrigt kan du ikke søge efter ændrede attributter til billeder, så hvis du forsøger at finde markupbilleder, selfies, Live Photos eller screenshots gennem denne funktion, returnerer du ikke resultater, selvom der er uafhængige screenshot og selfie fotoalbummer . Ikke desto mindre ville det være fornuftigt for de slags ting, der også kunne søges, så måske vil en fremtidig iOS-version indeholde den evne.

Ligesom fotos ansigtsgenkendelsesfunktionen i iOS kan du ikke deaktivere denne billedindeksering og søgefunktionalitet i øjeblikket. Så hvis du ikke vil have dine billeder scannet til identificerbare objekter, steder, landemærker og attributter, skal du ikke bruge appens fotos eller iOS kamera.

Den samme fotosøgning er også tilgængelig på Mac Photos-appen, selvom det er lidt anderledes, da grænsefladen naturligvis ikke er den samme som den, der findes på iPhone og iPad.