Sådan indstilles tidsbegrænsninger til computerbrug i Mac OS X

Mac OS X giver dig mulighed for at indstille tidsgrænser for computerbrug ved hjælp af forældrekontrol. Med funktionen kan du indstille forskellige grænser for brug af computere til hverdage, weekender og endda satte sengetider, hvorved Mac'en ville være ubrugelig mellem nogle bestemte timer. Dette er selvfølgelig en god måde at fastsætte tidsbegrænsninger for computere til børn, men det kan også være en praktisk måde at tvinge selvkontrol på dig selv, hvis du kæmper med at adskille arbejde fra spil og ellers bare bruger for meget tid på computeren.

Hvis du ikke har gjort det endnu, skal du oprette en ny brugerkonto på Mac, dette kan gøres hurtigt gennem kontrolpanelet Brugere og grupper. Forudsat at du har oprettet den nye konto:

  • Fra Systemindstillinger i Apple-menuen skal du vælge "Forældrekontrol"
  • Klik på låsikonet i hjørnet for at låse kontrolpanelet op og indtaste administratoradgangskoden
  • Vælg brugerkontoen for at indstille tidsgrænser for fra venstre side, og vælg derefter fanen "Tidsbegrænsninger"
  • Markér afkrydsningsfelterne, og juster skyderne som det passer til de ønskede tidsbegrænsninger
  • Luk ud af forældrekontrol, når du er færdig

Når tidsbegrænsninger er konfigureret, vil den næste gang brugeren får adgang til denne konto, blive begrænset til de tidsbegrænsninger, der blev angivet. Indstillingen "Begræns computerbrug" er generisk, idet en begrænsning på 3 timer om dagen kan bruges til en samlet sum på 3 timer om dagen på et hvilket som helst tidspunkt på dagen. Funktionen "Bedtime" giver dig mulighed for at angive klokketimer, hvis du vil have brugerkontoen kun adgang til i bestemte timer.

Forældrekontrol har også mange andre nyttige muligheder til rådighed, som f.eks. At forhindre visse apps i at blive brugt, begrænsende kontakt med bestemte personer, profanityfiltre og meget mere. Navnet gør det klart, at indstillingssætet er rettet mod forældre til deres børn, men jeg kender flere personer, der bruger forskellige brugerkonti til at adskille deres hjem og arbejdsliv, og også for at begrænse distraktioner fra apps som Twitter.