Sådan tilføjes citater i Powerpoint

Elementer, du har brug for

  • Microsoft PowerPoint

  • Oplysninger om citater

  • Citat stil guide

Når du konstruerer en PowerPoint-præsentation, bruger du sandsynligvis oplysninger indsamlet fra kilder uden for din egen viden. Ligesom i en akademisk artikel er det nødvendigt at medtage citater, når man bruger information indsamlet fra eksterne kilder. Heldigvis er der en enkel måde at kreditere dine kilder i et diasshow.

Åbn diaset, der indeholder det materiale, der skal citeres. Identificer dens placering på det enkelte dias, og giv plads til et nyt tekstfelt ved at omarrangere eller ændre størrelsen på objektets komponenter.

Indsæt et nyt tekstfelt på siden ved at klikke på "Indsæt" og derefter "Tekstboks". Klik derefter på dit dias, og træk musen for at tegne tekstfeltet.

Indtast citationsoplysningerne i tekstboksen ved at klikke inde i den og derefter skrive citatet. Formatet for din citering bestemmes af den citatstil, du bruger; de mest anvendte stilarter er MLA, APA, AMA, Turabian og Chicago. Forskellige discipliner har foretrukne stilarter - samfundsvidenskaben foretrækker for eksempel at bruge APA. For hjælp til disse stilarter henvises til en stilguide, såsom "MLA-håndbogen for forfattere af forskningspapirer."

Tilføj et bibliografisk dias helt i slutningen af ​​din præsentation, og lister alle dine kilder sammen. Tilføj et tekstfelt, og indtast din liste over citater i den. Det er en god ide at skrive denne liste i et program som Word og derefter kopiere og indsætte den. Der er også mange nyttige litteraturgeneratorer tilgængelige på Internettet. Formatet på denne liste bestemmes direkte af den stil, du anvender. Afhængigt af antallet af kilder kan det fylde mere end et dias.

Tips

Når du er i tvivl, skal du nævne din kilde. De fleste professorer vil hellere have dig til at overcitere dine kilder end at forsømme at citere noget.

Husk, at formålet med en henvisning er at hjælpe nogen med at finde den kilde, du brugte.