Sådan tilføjes streaming af musik til et websted

Fra yndlingssange til yndlingsstationer kan lyden på dit websted være lige så karakteristisk som dens udseende. Du kan udvide dit websted med widgets til at streame internetradio, lyddelingstjenester eller for den ambitiøse din egen lydstreamingtjeneste. Multicast-serverteknologi tillader, at en enkelt musikkilde kan betjene mange webstedsvisere.

Multicast-fordelen

Hvis en streamingmusikudbyder forsøgte at oprette en fanbase fra en enkelt computer, ville antallet af lyttere afhænge af båndbredde. Hver lytter ville tage en del af denne båndbredde, indtil computeren ikke længere kunne servicere nogen af ​​lytterne. Multicast-servere tager en enkelt stream fra musikudbyderen, duplikerer strømmen og leverer hver lytter. Når du tilføjer streaming af musik til dit websted, giver du din besøgendes computer instruktioner til en multicast-musikkilde.

Tilføjelse af internetradio

Internetradiostationer kan sende rundt om i verden ved hjælp af webstedsejere, der tilføjer widgets, der forbinder stationerne, så mange kommercielle internetradiofirmaer som Spotify og Live365 leverer widgets for at gøre det let at tilføje en stream. Du kan endda finde udsendte radiostationer, der deler programmering via streaming af lyd, og som også giver widgets, der skal integreres i din websteds kode. National Public Radio tilbyder en stream, der blander live og valgt indspillet programmering samt en samling widgets til både musik og nyheder.

Musikforretninger og delingstjenester

Andre kilder til streaming af musik inkluderer tjenester, der giver brugerne mulighed for at uploade og dele deres egen musik, såsom SoundCloud, som giver en række måder at integrere afspillere på dit websted. I de fleste tilfælde kan du vælge den afspilningsliste, der streamer, en funktion, som nogle internetradiostationer ikke tilbyder. Internetmusikbutikker, såsom iTunes, giver dig mulighed for at oprette brugerdefinerede widgets til at udforske og få vist musik, der er tilgængelig gennem butikken.

Streaming af din egen station

At lave din egen internetmusikstream giver dig selvfølgelig den største kontrol over indholdet. Tjenesteudbydere som Radionomy og Live365 tilbyder support for at forenkle processen, eller du kan starte fra bunden. At leje en multicast-stream er overkommelig og starter under $ 10 om måneden på offentliggørelsestidspunktet. Du skal bruge en kildeklient til at fodre streamen, fundet som standalone freeware eller integreret i DJ-software, og du bliver nødt til at oprette din egen kode for at integrere streamen. Når du går på gør-det-selv-ruten, skal du huske, at du skal kontrollere ophavsretten til enhver musik, du spiller, eller betale licensafgifter for retten til at sende.