Sådan justeres en LNB-skævhed

LNB er den del på en parabol, der er installeret i slutningen af ​​den lille, lige arm. "LNB" står for "lav støj block-down" konverter, og kaldes ofte "øjnene" på skålen. Denne elektroniske enhed modtager det digitale signal fra satellitter og begynder processen med at konvertere det digitale signal til tv-udsendelse, som dit tv genkender. LNB og skål skal være perfekt fokuseret på satellitterne og justeres ved at indstille skævhed, højde og azimut af skålen.

Trin 1

Tilslut satellit-tv-modtageren til fjernsynet ved hjælp af RCA-stil eller koaksialkabel. Tænd for begge enheder, og brug modtagerens fjernbetjening til at navigere til opsætningsmenuen. En af valgmulighederne har titlen "opretning af skålen" eller noget lignende (faktiske formuleringer ændres af producenten)

Trin 2

Vælg indstillingen "skåljustering", og indsæt derefter din postnummer ved hjælp af nummertasten på fjernbetjeningen i det relevante felt på tv-skærmen. Modtageren læser indstillingerne for skævhed, højde og azimut for din geografiske placering tilbage. Disse indstillinger er forskellige for hver by i landet.

Trin 3

Gå tilbage uden for parabolantenne. Højden og skævheden kan forudindstilles på skålen, før skålen monteres på hjemmet. Dette vil gøre processen med at tilpasse parabolen til satellitten meget lettere.

Trin 4

På bagsiden af ​​skålen, hvor skålens monteringsbeslag forbinder til skålens polbeslag, finder du tre bolte. På bagsiden af ​​fadens monteringsbeslag vil du også se et sæt vinkelmålinger, der ligner den vinkelmåler, du brugte i gymnasiet geometri klasse.

Trin 5

Løsn de tre bolte, der forbinder de drejelige dele med enten 7 / 16- eller 1/2-tommer skruenøgle. Drej fadet, og indstil markøren på beslaget til den anbefalede skævvinkel. Stram de tre bolte igen for at holde skålen korrekt.

Når du forankrer skålens monteringsstang, skal du sørge for at stangen er 100 procent lodret eller perfekt lodret og ikke vippet i nogen retning. Monteringsstangen skal være lodret justeret, så skævheden er nøjagtig. En skrå monteringsstang vil påvirke skålen og LNB-skævvinklen og gøre det vanskeligere at afslutte justeringen af ​​skålen.