Sådan sigter du en Bell ExpressVu-skål

Bell Canadas ExpressVu-tjeneste (nu kaldet Bell TV) bruger de små, grå digitale parabolantenner, der nu er et velkendt syn rundt om i Nordamerika og Europa. Disse retter modtager signaler strålet direkte ned fra en gruppe satellitter i kredsløb omkring Jorden; ExpressVu-retter bruger en satellit i geosynkron kredsløb omkring ækvator, hvilket betyder, at alle retter i Canada peger nogenlunde sydpå. For at modtage signaler skal skålen peges på det rigtige sted på himlen. Retningen på skålen afhænger af, hvor den sættes op.

Valg af skålplacering

Trin 1

Se retningsskemaet i ExpressVU installationsvejledning. Dette giver retnings- og højdeantal opført efter sted. Find din placering på diagrammet, og skriv tallene ned.

Trin 2

Vælg et sted til antennen med uhindret udsigt over den sydlige himmel. Kontroller for træer, der kan vokse ind i udsigten eller andre forhindringer, der kan blokere for synsfeltet.

Trin 3

Stå udenfor, væk fra metalgenstande, med et kompas. Hold den mørke del af kompasspilen peget på "N", og vend mod det nummer, der er trykt på kompassets omkreds, der svarer til "Retnings" -nummeret for din placering som beskrevet i installationsvejledningen.

Trin 4

Kontroller vinklen ved at bygge en grundlæggende sekstant. Klip en trekant ud med en vinkel, der svarer til den lodrette vinkel, der er angivet i installationsvejledningen. Sæt den trekant oven på et boble niveau. Stå på det sted, hvor du fandt retningen til satellitten, og se ned i trekanten for at finde det omtrentlige punkt på himlen, hvor satellitten er. Bemærk eventuelle forhindringer, der kan blokere udsigten til det punkt, og flyt om nødvendigt dit skålsted.

Sørg for, at du har en margen til justering, da du endnu ikke har placeret satellitten. Flyt om nødvendigt til et andet sted og gentag processen. Når du har valgt et sted med god udsigt over satellitten, skal du følge instruktionerne i manualen for at installere parabol. Resten af ​​sigtningsprocessen kommer efter installationen.

Finjustering af dit mål efter installationen

Trin 1

Tilslut den installerede skål til ExpressVu-satellitmodtageren ved hjælp af koaksialkabel, og slut derefter modtageren til et fjernsyn ved hjælp af sammensatte lyd- og videokabler.

Trin 2

Tænd modtageren og fjernsynet. Skift mellem indgangene på dit fjernsyn, indtil du ser en menu med titlen "Punktret og signalstyrke."

Trin 3

Få en ven til at blive i rummet med fjernsynet, mens du klatrer op til fadet for at justere dens placering.

Trin 4

Flyt skålen meget langsomt frem og tilbage; du kan gøre dette ved at skubbe det efter at løsne mastens klembolte med en skruenøgle. Når du finder signalet, bliver signalbjælken på tv-skærmen grøn. Bed din partner om at råbe op til dig, når dette sker. Hvis du ikke kan finde signalet, skal du først kontrollere, om din krop er i vejen. Hvis det ikke er tilfældet, skal du bruge en skruenøgle til at løsne højdeboltene og hæve skålens højde med 2 grader. Stram boltene, og gentag din frem og tilbage søgning. Hvis der ikke vises noget signal, skal du fortsætte med at hæve eller sænke højden og flytte skålen til venstre og højre, indtil signalet vises grønt på skærmen.

Trin 5

Finjuster retningen på skålen ved at bevæge den meget let frem og tilbage. Lad din partner råbe til dig for at indikere det punkt, hvor signalet viste sig stærkest på skærmen, og stram derefter mastens klembolte for at forhindre, at skålen drejer længere.

Trin 6

Juster højden ved at løsne højdeboltene og flytte skålen op og ned meget let, indtil signalstyrken er maksimeret. Når dette er gjort, skal du stramme alle boltene ned og klatre ned fra skålen.

Tryk på "Annuller" på modtagerens fjernbetjening. Dette forlader målskærmen og bringer dig til en skærm, der spørger, om installationen er afsluttet. Fremhæv "Ja" ved hjælp af pileknapperne på fjernbetjeningen, og tryk derefter på "Vælg". Modtageren downloader derefter den seneste softwareopdatering. Du skal derefter ringe til 888 SKY DISH (888-759-3474) for at aktivere din tjeneste.