Sådan beregnes laytime

Lægetid er det tidspunkt, der er bestemt af befragteren, der er tilladt for lastning og afladning af gods. Lagtiden er beskrevet i rejsecharteret, og ordlyden af ​​laytime-klausulen i rejsecharteret er kritisk, da forsinkelser forbundet med rejsen udelukkende bæres af skibsejeren, og forsinkelser i havnen kan fordeles mellem rederens og befragteren. Hvis der opstår forsinkelser i lastning eller afladning, skal befragteren betale ejeren et gebyr, kaldet "demurrage", for den tid, der går tabt i havnen. Hvis lastning og afladning er afsluttet tidligt, betaler skibsrederen befragteren et gebyr kaldet "forsendelse".

Elementer, du har brug for

  • Lommeregner

  • Kopi af rejsecharteret

  • Kopi af skibsførerens log

  • Kopi af meddelelsen om beredskab

  • Charterers eller modtagerens inspektionsrapport

Læs rejseklausulen i rejsecharteret. Bemærk, hvordan chartret bestemmer, at skibet skal være et "ankommet skib", og hvilken meddelelse om beredskab der skal gives, hvis nogen.

Noter, hvor meget tid, normalt beskrevet i driftstimer eller dage, er tilladt af chartret til lastning eller afladning af lasten. Noter også eventuelle undtagelser fra dette, såsom arbejdsstop til vejr eller havneferie.

Registrer fra rejsecharteret den tid, hvor lastning eller afladning skal begynde. Registrer også, hvem der skal modtage meddelelsen om beredskab til at indlæse eller aflade - hvad enten afsenderen, modtageren, chartret eller deres agent.

Læs chartrets laytime-klausul, og fastlæg kravene til meddelelse om beredskab. Tillader udelukkelse af chartre, at meddelelsen kan gives, inden på- eller aflæsningspladsen er tilgængelig? Skal alle havne- og toldgodkendelser være afsluttet, inden meddelelsen gives? Hvis ikke, er befragteren ansvarlig for afgiftsafgift efter skibsførers certificering af, at skibet i alle henseender er klar til lastning eller afladning.

Kontroller befragterens (eller modtagerens) inspektionsrapport for bevis for, at skibet ikke var klar til at blive lastet eller afladet i alle henseender. Hvis det ikke var tilfældet, tæller lægetid ikke.

Beregn laytime. Hvis antallet af driftstimer eller dage brugt på lastning eller afladning af lasten, efter at meddelelsen om beredskab er givet korrekt, varierer fra den kontraktligt aftalte tid, betales legetiden af ​​befragteren som demurrage eller rederens afsendelse, til den timepris eller den daglige pris, der er specificeret i rejsecharteret. For eksempel, hvis rejsecharteret specificerer $ 416,76 i timen for demurrage eller forsendelse, og aflæsningstiden varierer fra tidspunktet i chartret med 18 timer, skal du gange $ 416,76 med 18. Demurrage- eller forsendelsesgebyret er $ 7.501,68.