Sådan kontrolleres der for en dårlig harddisk

Hvis du kontrollerer en dårlig harddisk, når du først har mistanke om, at drevet måske går dårligt, kan det forhindre dig i at miste dine data. Ved at tjekke for en dårlig harddisk har du en chance for muligvis at løse problemet, før det bliver værre. En harddisk kan kun have et par dårlige sektorer og behøver ikke udskiftes med det samme. Korrupte filer eller vira kan ofte forårsage dårlige sektorer på en harddisk. Varme og elektriske ladninger er også årsager til dårlige harddiske.

Klik på "Denne computer" for at se alle partitioner på din harddisk.

Højreklik på din C: drevpartition, og vælg "Egenskaber".

Sådan kontrolleres der for en dårlig harddisk

Klik på fanen Værktøjer, og tryk på "Kontroller nu" for at indstille en scanning af din harddisk.

Marker både afkrydsningsfelterne "Reparer automatisk filsystemfejl" og "Scan efter og forsøg at gendanne dårlige sektorer". Klik på "Start" for at indstille scanningen.

Genstart computeren, så scanningen kan køre. Gå til Start> Sluk for computeren> Genstart. Hele scanningen kan tage op til flere timer at køre og kører i tre faser. Jo flere dårlige filer og sektorer, jo længere tid tager scanningen.

Se resultaterne af den endelige rapport. Hvis der er flere korrupte sektorer, der ikke kan løses, skal du sikkerhedskopiere alle data og udskifte din harddisk.

Tips

Hvis du har problemer med at starte, lukke ned, køre programmer eller med systemfrysning, skal du køre en scanningsdiskscanning.

Advarsler

Hvis filer bliver korrupte eller forsvinder, og en virusscanning ikke viser noget, er dette også et tegn på en dårlig harddisk. Sikkerhedskopier straks alle filer for at forhindre yderligere tab, indtil du kan udskifte drevet.