Sådan kontrolleres sikkerheden på et trådløst netværk

Et trådløst netværk, også kaldet et trådløst lokalnetværk eller WLAN, giver brugerne adgang til et computernetværk ved hjælp af radiosignaler i stedet for Ethernet-kabler. Trådløse netværk bruger et trådløst adgangspunkt ("WAP"), der modtager og transmitterer data til trådløse enheder, såsom bærbare computere og smartphones. Da mange trådløse netværk bruger en eller anden form for sikkerhed for at forhindre uautoriserede brugere i at logge på netværket og for at beskytte dataoverførsler fra hackere, skal du kontrollere sikkerhedsindstillingerne for et trådløst netværk, før du får adgang til det.

Trin 1

Søg efter tilgængelige netværk. Brug en trådløs aktiveret enhed, såsom en smartphone eller bærbar computer, til at åbne menuen "Wi-Fi-indstillinger" eller "trådløse indstillinger". Afhængigt af din enhed kan du søge efter tilgængelige trådløse netværk inden for enhedens rækkevidde, som vil producere en liste over trådløse netværk, eller du kan indtaste et specifikt SSID (netværksnavn) til det trådløse netværk, du ønsker at få adgang til.

Trin 2

Vælg et netværk fra listen "Tilgængelig". Vælg eller fremhæv det trådløse netværk. Hvis netværket er sikret, angives det med et låsikon.

Trin 3

Log ind på den trådløse router for at kontrollere dens indstillinger. Hvis du kontrollerer sikkerheden i dit hjem- eller virksomheds trådløse netværk, kan du logge på den trådløse router for at kontrollere og ændre dens sikkerhedsindstillinger. For at gøre dette skal du indtaste routerens URL i en browser, trykke på "Enter" og derefter indtaste brugernavnet og adgangskoden, der er angivet i routerens manual. Dette vil indlæse routerens startside.

Åbn menuen sikkerhedsindstillinger. Når routerens startside indlæses, skal du klikke på linket til sikkerhedsindstillinger. Her kan du kontrollere det trådløse netværks SSID (netværksnavn) og bestemme den sikkerhedstype, som det trådløse netværk bruger, såsom WPA, som kræver en alfanumerisk adgangskode eller WEP, der bruger en mindre sikker numerisk adgangskode. Hvis ingen af ​​disse krypteringsindstillinger er valgt, er det trådløse netværk usikkert og kan tilgås af enhver bruger. Sørg for at gemme de ændringer, du foretager i din routers sikkerhedsindstillinger, og opdater dine trådløse enheder, så de afspejler disse ændringer.