Sådan kontrolleres, om en sendt e-mail er blevet læst

At kunne spore sendte e-mails kan være meget nyttigt. Nogle gange sender du en e-mail, og af en eller anden grund kan du ikke eller ikke ønsker at spørge, om den er blevet læst. Du kan forsøge at bekræfte modtagelsen af ​​en besked ved at anmode om en læsekvittering, når du sender mailen. En læsekvittering er en bekræftelse fra modtagerens e-mail-klient, der bekræfter, at han har åbnet din besked. Software som Outlook Express, Windows Mail og Windows Live Mail understøtter læsekvitteringer.

Start Outlook Express, Windows Mail eller Windows Live Mail.

Opret en ny besked. Skriv din e-mail-besked som normalt.

Klik på "Værktøjer" (Outlook Express, Windows Mail) eller menuikonet (Windows Live Mail) i meddelelsesmenuen.

Marker afkrydsningsfeltet "Anmod om læsekvittering."

Send beskeden. Hvis modtagerens e-mail-klient er indstillet til at bekræfte læsekvitteringsanmodninger, skal du få en bekræftelse leveret til dig. Den læste kvittering fortæller dig klokkeslæt og dato, hvor modtageren åbnede din besked.

Vælg "Værktøjer" på hovedskærmen (Outlook Express eller Windows Mail) eller menuikonet (Windows Live Mail). Klik på "Indstillinger" og derefter på "Kvitteringer". Marker "Anmod om læsekvittering for alle sendte meddelelser", hvis du som standard ønsker at anmode om kvitteringer. Ellers skal du ikke markere afkrydsningsfeltet.

Tips

Du kan også prøve en gratis e-mail-tracker, såsom SpyPig. Imidlertid betragtes sådanne trackere som uetiske af nogle mennesker, da de forsøger at arbejde uden modtagerens viden eller tilladelse. Normalt indsættes et usynligt billede i meddelelsen og bruges til at spore visninger af en bestemt besked.

De fleste webposttjenester som Gmail og Yahoo! ikke har en læseanmodningsfunktion. Hvis dette er tilfældet med din, bliver du nødt til at oprette din webbaserede e-mail-konto i et e-mail-program (f.eks. Outlook Express), før du kan bruge læsekvitteringer sammen med den. Kontroller, om din webmailtjenesteudbyder tillader POP- eller IMAP-adgang.

Du kan også bruge ikke-Microsoft-e-mail-klienter, så længe de har læsekvitteringsfunktionen.

Advarsler

Læsekvitteringer fungerer kun, hvis modtagerens e-mail-klient er konfigureret til at levere læsekvitteringer. Og selvom funktionen er aktiveret, kan modtageren stadig nægte en kvittering for enhver e-mail-besked, hun vælger. Så det at bede om en læsekvittering garanterer ikke, at du får en.