Hvordan man ved, om en processor er dårlig

Elementer, du har brug for

  • Anden processor

  • Driver downloads

  • Antistatisk armbånd

  • Ventilator

  • Bundkort

Din computers processor, undertiden benævnt "CPU", er maskinen inde i din terminal, der udfører computerprogrammer. På grund af dets vitale formål, hvis din processor fejler, vil du have store computerproblemer. Mens processorer normalt ikke fejler direkte, kan der være andre problemer, der får dem til at stoppe med at arbejde. Hvis du mener, at der er noget galt med din computers processor, skal du foretage nogle fejlfinding, inden du bruger penge på en erstatning eller en dyre tekniker.

Skift processor. Fjern processoren, der synes at være problematisk, og installer et ekstra eller fjern en fra en fungerende maskine, hvis du har en. Hvis det stadig ikke virker, har du andre problemer. Hvis din maskine arbejder med den gode processor, skal du tage den ud og sætte den originale i igen. Hvis den stadig ikke fungerer, skal du udskifte processoren.

Forsøg at tænde computeren. Hvis det slet ikke tændes, skal du kontrollere processorblæseren og se, om den vender. En blæser, der ikke fungerer, får processoren til at blive overophedet.

Tænd din computer, og lad den køre et stykke tid. Sluk for den, og åbn sagen. Følg producentens anvisninger, og brug et antistatisk armbånd til at jorde dig selv. Disse armbånd fås hos de fleste kontorartikler og elektroniske forhandlere. Berør forsigtigt processoren. Hvis det er for varmt til at røre i mere end et par sekunder, er din processor overophedet.

Prøv at installere eller køre et program. Hvis de ikke installerer eller kører, skal du opdatere din computers drivere. Kontakt systemets producent for aktuelle driver downloads.

Udskift bundkortet, hvis du har det godt. Se afsnittet "Ressource" i denne artikel for en detaljeret instruktionsvideo. Prøv at udskifte det med et ekstra eller et fra en fungerende maskine, hvis du har et, eller køb et nyt bundkort. Dit nuværende bundkort kan være dårligt eller inkompatibelt med processoren.

Tips

Kontroller kabler, din strømforsyning og andet perifert udstyr for at sikre, at det ikke er en meget enklere løsning.

Advarsler

Vær yderst forsigtig, når du udfører arbejde på en computer, der stadig er tilsluttet en strømforsyning. Du risikerer elektrisk stød og alvorlig personskade eller død.