Sådan brænder du en film på en CD-R

De fleste hjemmefilm i fuld længde er beregnet til brænding på en DVD-R eller DVD-RW. Men hvis du blot vil transportere selve datafilen og ikke gøre filmen afspillet på en DVD-afspiller, kan du brænde en lille film på en CD-R uden problemer overhovedet.

Sådan brændes en film på en CD-R

Trin 1

Kontroller størrelsen på din filmfil for at sikre, at den er mindre end 700 megabyte. En CD-R kan ikke rumme mere end dette, så hvis filen er større, skal du bruge en DVD-R.

Trin 2

Åbn cd-brændingssoftwaren, og vælg kommandoen for at oprette en data-cd. Nogle software kan muligvis oprette en video-cd, så du kan vælge denne mulighed som et alternativ. Forsøg ikke at oprette en lyd-cd, som er standard for den mest brændende software, da dette sandsynligvis vil resultere i en ødelagt disk.

Trin 3

Åbn filmfilen i softwarebrændingsruden, og giv din disk et navn, så du nemt kan finde den, når du er færdig med brændeprocessen.

Trin 4

Indsæt den tomme disk i drevet, og vælg kommandoen "brænd" på softwaren. Sørg for, at du har lukket andre applikationer eller projekter, fordi ethvert kørende program kan forhindre forbrændingsprocessen.

Indsæt disken igen efter brændingsprocessen, og dobbelttjek for at sikre, at filen brændte ordentligt. Mærk din disk udvendigt med en permanent markør, hvis det ønskes.