Internetforbindelse ned? Få en stemmealarm, når din Mac er tilbage online

Vi er alle utroligt afhængige af vores internetforbindelser i disse dage, men nogle gange er disse forbindelser ikke så pålidelige. Uanset om det skyldes et internetudbyderbrud, en router er nede, nogen snubler over en ledning et eller andet sted, kan det være frustrerende at vente på en nedsluttet internetforbindelse for at komme til live igen. Vi har alle kendt brugere, der simpelthen rammer "opdater" -knappen i en webbrowser gentagne gange for at se, hvornår tingene genskabes, men der er en bedre måde. Brugere, der er komfortable med kommandolinjen, kan bruge en bedre løsning, som bruger pingværktøjet til at opdage en aktiv internetforbindelse og tekst-til-tale-kommandoen til at mundtligt annoncere, når tingene er live igen. Sørg for at have lydstyrken skruet op på Mac'en for at bruge dette.

Tal en advarsel, når internetforbindelse er online

Denne kommando vil løbe ind i en vellykket ping til domænet "yahoo.com" er forbundet. Ved at skifte domæne med en anden, kan du også bruge dette til at overvåge, om et websted eller en server er op eller ned.

until ping -W1 -c1 yahoo.com; do sleep 5; done && say the internet is back

Hvis du ikke er bekymret for at oprette forbindelse til et opløst domænenavn (dvs.: somedomainname.com i stedet for 127.0.0.1), kan du også pinge en IP direkte, hvilket er, hvad den originale trick kilde foreslog:

until ping -W1 -c1 8.8.8.8; do sleep 5; done && say the internet is back

Et potentielt problem med direkte pinging af en IP er, at kommandoen kan returnere en liveforbindelse, når der fortsat er DNS-problemer. Således er den første mulighed, der pinger et løst domænenavn i stedet, en bedre mulighed, fordi det ikke kun opdager en aktiv internetforbindelse, men det udløser kun, når domænenavne også løser ordentligt.

Dette ligner et kommandolinjestick, vi dækkede, der annoncerer færdiggørelsen af ​​en opgave ved at tale en defineret sætning, hvilket kan være nyttigt, når et langt script kører, eller en anden opgave kan tage ubestemt tid til at afslutte, hvor en advarsel ville være hjælpsomme.

Stille alternativ: Advarsel internetforbindelse online med et foto

For brugere, der arbejder i miljøer, hvor lydstyrke på eller lyd op er ikke en mulighed, kan du justere kommandoen for at udløse en anden alarmhandling. Hvis du f.eks. Erstatter kommandoen 'say' med 'open', kan et billede åbnes med Preview for at angive, at en aktiv forbindelse er returneret:

until ping -W1 -c1 yahoo.com; do sleep 5; done && open ~/BACKONLINE.jpg

I dette tilfælde åbner et billede med navnet "BACKONLINE.jpg" i Preview app (eller hvad standardbilledprogrammet er indstillet til for den definerede filtype), når ping lykkes i at kontakte yahoo.

Heads up til @sedovsek på Twitter for dette fantastiske trick, glem ikke at følge os der også.