Sådan ryddes adgangskodeshistorikken i AIX

IBMs AIX UNIX-operativsystem kan tvinge brugere til at ændre deres adgangskoder med jævne mellemrum. AIX kan huske en brugerkontos tidligere adgangskoder, hvilket forhindrer brugeren i at ændre adgangskoden til en nyligt brugt adgangskode og tvinge brugeren til at oprette en ny adgangskode. Hver brugerkonto på systemet har sin egen adgangskodeshistorik, og du kan indstille antallet af adgangskoder, som AIX skal huske. Hvis du vil rydde en brugers adgangskodeshistorik, kan du midlertidigt indstille antallet af adgangskoder til at huske til nul, hvilket tvinger AIX til at glemme brugerkontoens adgangskodeshistorik.

Skriv "su" ved AIX-terminalprompten, og tryk på "Enter" for at blive rodbruger, hvis du allerede er logget ind, eller skriv "root" ved loginprompten, og tryk på "Enter" for at logge ind som rodbruger.

Indtast root-kontoens adgangskode ved adgangskodeprompten, og tryk på "Enter" for at godkende.

Skriv "chuser histsize = 0 brugernavn" ved terminalprompten, og erstatt "brugernavn" med navnet på den brugerkonto, du vil rydde adgangskodeshistorikken for, og tryk på "Enter".

Skriv "chuser histsize = # brugernavn" ved terminalprompten, og erstatt "brugernavn" med navnet på den brugerkonto, du har ryddet adgangskodeshistorikken for, og "#" med antallet af adgangskoder, som AIX skal huske for brugeren, og tryk derefter på "Enter . ”