Sådan konverteres farvedias til digital

Elementer, du har brug for

  • Farve dias

  • Skub scanneren

Farveslides kommer oftere end ikke fra et farve-still-kamera. Filmnegativerne skæres derefter op i dias og bruges sammen med en diaprojektor. Men med nedgangen i film i stillkameraer og stigningen i diaspræsentationssoftware (såsom PowerPoint), vil du muligvis konvertere dine farvedias til et digitalt format. Når du gør det, har du to muligheder: Konverter diasene selv med en diasscanner eller tag dem til en filmudvikler.

Placering af filmudvikling

Tag dine dias til et sted, der udvikler film (såsom Target, Walmart eller Wallgreens). Disse placeringer tilbyder også diasudvikling og placerer billederne på en CD. Husk at du betaler pr. Dias, så hvis du har et par hundrede dias, er dette ikke en fordelagtig måde at konvertere dine farvedias på. Det fungerer dog fint, hvis du kun har et par stykker.

Slip gliderne. Denne form for udvikling tager typisk længere tid end den standard, der er lovet af mange steder.

Vend tilbage på det givne tidspunkt, hent diasene og betal for dem.

Skub scanneren

Tilslut en diasscanner til din computer, og installer derefter alle de nødvendige drivere (de kommer på en cd med scanneren).

Indsæt det første dias i scanneren, og klik på "Start", "Alle programmer", "Tilbehør" og til sidst "Kamera- og scannerguide." Dette er et standardscanningsprogram, der er installeret på alle Windows-computere.

Vælg "Scan", og vælg derefter den tilsluttede farvescanner som den enhed, du vil bruge.

Klik på "Scan", og farvesliden scannes ind i computeren. Når scanningen er afsluttet, skal du klikke på "Filer", "Gem", og derefter navngive scanningen, vælge et sted at gemme filen til og klikke på "OK".