Sådan konverteres Excel til et Visio-organisationsdiagram

En funktion, som Excel værdsættes for, er dens alsidige dataindtastningsfunktion, mens Microsoft Visio er kendt for sine kraftige diagramfunktioner. Kombiner de to Office-applikationer, og du har mulighed for at oprette et imponerende organisationsdiagram. Du kan indtaste titler og navne på organisationsmedlemmer i et Excel-regneark og derefter konvertere disse data direkte til et Visio-org-diagram med blot et par klik.

Trin 1

Opret en tabel i Excel, der viser alle de navne og titler, du vil bruge i organisationsdiagrammet. Indtast overskrifterne "Titel", "Navn" og "Rapporter til" i den første række i regnearket. Indtast hver persons titel, navn og hvem de rapporterer til. For administrerende direktør eller andre, der ikke rapporterer til nogen, skal du lade den celle være tom. Gem regnearket, og luk Excel.

Trin 2

Åbn Visio. Gå til menuen eller fanen "Filer", og vælg "Ny". Vælg "Forretning" som skabelonkategori, og klik derefter på "Guiden Organisationsdiagram." Guiden åbnes.

Trin 3

Vælg "Oplysninger, der allerede er gemt i en fil eller en database", og klik på "Næste". Vælg "En tekst, Org Plus eller Excel-fil" og klik på "Næste" igen. Klik på "Gennemse", og find det Excel-regneark, du oprettede. Vælg denne fil, og klik på "Næste" for at importere den.

Trin 4

Vælg de relevante overskrifter, der svarer til dem i dit Excel-regneark, såsom "Navn" og "Rapporter til". Klik på "Næste". Tilføj de kolonner, hvorfra du vil vise data, i organisationsdiagrammet, og klik på "Næste". Klik på "Næste" igen, og klik derefter på "Udfør". Et grundlæggende organisationsdiagram vises.

Foretag ændringer i organisationsskemaet efter ønske. Højreklik på en figur, og vælg "Format" for at udfylde den med farve eller ændre linjen. Vælg tekst i en figur, højreklik og vælg "Font" for at ændre skrifttype, størrelse eller farve. Gem organisationsdiagrammet, når du er færdig.