Sådan kopieres en beskyttet PDF-fil

En PDF-fil er en forkortelse af udtrykket Portable Document Format. Dette filformat er velegnet til gratis og nem dokument- og filudveksling på grund af dets åbne standardkarakter. Det er et filformat udviklet af Adobe Systems-firmaet, og det har været meget populært og udbredt siden introduktionen i 1993. En PDF-fil kan beskyttes eller krypteres med en adgangskode, eller den kan indeholde indlejrede begrænsninger med hensyn til kopiering og redigering. Hvis du vil gemme eller redigere en beskyttet PDF-fil, skal du vide, hvordan du først kopierer den.

Trin 1

Download de nødvendige værktøjer og programmer til styring af en beskyttet PDF-fil. For eksempel er nogle af de bedste muligheder, der kan downloades fra Internettet, PDF-adgangskodefjerner og Primo PDF. Adgangskodefjerner er tilgængelig på AnyPDFtools-webstedet og Primo PDF på dets egen officielle hjemmeside, begge anført i afsnittet Ressourcer.

Trin 2

Åbn mappen på din computer, hvor PDF-filen er gemt. Hvis du vil kopiere en fil fra Internettet, skal du åbne det websted, hvor PDF-filen er placeret. Bare sørg for at få adgang til ikonet, der repræsenterer den PDF, du vil kopiere.

Trin 3

Højreklik på PDF-filen for at afsløre et lille vindue. Vælg indstillingen "Dekrypter med adgangskodefjerner" for straks at fjerne adgangskoden.

Trin 4

Konverter PDF-filen til en Word-fil ved blot at trække filikonet ind på ikonet for Primo PDF-programmet. Du behøver ikke engang at åbne Primo PDF-programmet. Bare slip PDF-filen på dens ikon, så vises et nyt Word-dokument straks på skærmen.

Kopier og gem, rediger og udskriv Word-dokumentet, som du ønsker, når det er konverteret fra det beskyttede PDF-format.