Sådan adskilles bundkortet

Hver hardwareenhed, der er installeret på computeren, opretter forbindelse til systemet via bundkortet. Harddiske, strømforsyninger, hukommelsesmoduler og adapterkort forbinder alle til bundkortet via kabler, der indsættes i de relevante slots eller stik på kortet. Langs bundkortet findes kredsløb, der gør det muligt for disse komponenter at overføre data frem og tilbage.

For at adskille bundkortet skal du frakoble alle komponenterne - både intern og ekstern hardware - forbundet til printkortet. Adskillelse af bundkort kræver en hel del computerekspertise og i det mindste en fungerende viden om de forskellige komponenter, der er installeret på en computer.

Trin 1

Sluk for computeren, og tag strømkablet ud af strømkilden. Fjern kablerne, der forbinder skærmen, tastaturet, musen og andre eksterne enheder. Sæt en antistatisk håndledsrem på for at forhindre beskadigelse af de indvendige komponenter med elektrostatisk afladning (ESD).

Trin 2

Tryk på "tænd / sluk" -knappen på forsiden af ​​computeren for at tømme pc'en for eventuel resterende strøm. Løsn skruerne bag på kabinettet, der fastgør dækslet til computeren.

Trin 3

Skub dækslet af sagen. Slip de øverste og nederste faner inde i forsiden af ​​kassen for at fjerne frontpanelet.

Trin 4

Sæt kufferten på siden, og berør kabinettet for at fjerne enhver statisk elektricitet.

Trin 5

Fjern det 20-bens eller 24-bens stik, der fører fra strømforsyningen til bundkortet.

Trin 6

Frakobl datakablerne, der er tilsluttet de optiske og harddiskdrev. Fjern datakablerne fra bundkortet.

Trin 7

Fjern skruerne, der fastgør video- og adapterkortene til bagenden af ​​kabinettet. Løft kortene lige op for at fjerne dem fra deres slots. Rør ikke ved kortoverfladen, og rør ikke ved guldstikkene. Grib kortene ved deres kanter.

Trin 8

Fjern kabler, der forbinder videokortet til computeren fra bundkortet.

Trin 9

Slip tapperne, der fastgør hukommelsesmodulerne på plads. Fjern hukommelsesmodulerne på samme måde som adapterkortene.

Trin 10

Fjern LED og strømkabler, der fører fra forsiden af ​​sagen til bundkortet.

Trin 11

Løsn skruerne, der monterer bundkortet på computerhuset. Bekræft, at der ikke er tilsluttet andre kabler til bundkortet.

Trin 12

Løft bundkortet væk fra sagen. Frakobl printkortet fra I / O-panelet (input / output), der findes på bagsiden af ​​kabinettet.

Trin 13

Fjern skruerne, der fastgør CPU-blæseren til kølelegemet. Løft blæseren væk fra kølelegemet.

Trin 14

Brug et par pincetter til at fjerne blæserens strømforsyning fra printkortet. Skub tapperne på hver side af kølelegemet sammen.

Trin 15

Fjern tappene, og sving kølelegemet fra side til side for at løsne det. Hold tappen nede for at låse kølelegemet på plads, og løft kølelegemet væk fra bundkortet.

Slip håndtaget, der fastgør CPU'en til bundkortet. Fjern processoren for at afmontere bundkortet.