Sådan redigeres DLL-filer

Der er flere grunde til, at en person ønsker at redigere en fil med en .DLL-udvidelse. Du kan prøve at ændre, hvad filen oprindeligt var beregnet til, eller forsøge at reparere den, hvis den er blevet ødelagt. Det kan være en god idé at "reverse engineer" det program, det bruges af, og har brug for at se dets indhold. Eller du kan bare være nysgerrig og vil se, hvordan en .DLL ser ud. Uanset årsagen, mens det kræver en lille smule computeroplevelse, er redigering af en .DLL ikke nær så vanskelig som man skulle tro.

Trin 1

Overvej grunden til, at du forsøger at redigere en .DLL-fil. Hvis det er en .DLL, der er fyldt med ikoner, er der programmer, du kan downloade, der gør alt arbejdet for dig. Programmet "Reflektor" har for eksempel en indstilling under menuen "Værktøjer" til udpakning af ikoner. Indlæs filen i programmet, og vælg denne mulighed. Hvis dette er det tilsigtede formål, skal du skaffe et af disse shareware-programmer fra Internettet, og dit job er gjort (se Ressourcer).

Trin 2

Få en .DLL-dekompiler. Hvis du redigerer .DLL af en anden grund end at tage ikonerne ud af det, har du brug for et stykke dekompileringssoftware. Dette er et program, der tager .DLL fra hinanden og laver flere forskellige mindre dele ud af det. Freeware-programmer, der fungerer, inkluderer W32DASM og Reflector (se ressourcer).

Trin 3

Kør dekompileren. Når du starter programmet og fortæller det, hvilken fil du arbejder med, gør det sit job og adskiller filen i et par brugbare dele. Du kan gøre dette ved at vælge "Tilføj fil" i menuen "Filer" og fortælle den, hvilken fil du arbejder med. Tryk derefter på knappen "Dekompilering" i hovedprogramvinduet. Du kan derefter se koden og foretage de nødvendige ændringer inde i selve programmet.

Kompilér .DLL igen. Når du er færdig med din redigering, kan du bede Decompiler-softwaren om at tage alle de separate dele af filen, den lavede, og sætte dem sammen igen som en. Når softwaren er indlæst i Decompiler, skal du vælge "Recompile" i menuen "File" for at fuldføre denne handling.