Hvorfor er min laptop-ventilator så høj?

Der er flere grunde til, at du muligvis bemærker overdreven støj fra din bærbare computer. Hvis du bruger maskinen intensivt under varme forhold, kan dette være normalt, men der er andre faktorer, der kan forårsage dette problem.

Overvejelser

Selvom bærbare computere almindeligvis kaldes bærbare computere, vil dokumentationen, der fulgte med computeren, sandsynligvis angive, at producenten anbefaler, at den bruges på en plan, solid overflade.

Hvis du bruger din bærbare computer på en blød overflade, f.eks. Løstsiddende tøj eller en pude, blokerer du muligvis ventilatorudløbene og begrænser luftstrømmen, hvilket kan få ventilatorerne til at arbejde hårdt for at holde maskinen kølig. Du bemærker muligvis, at ventilatoren er stille, hvis du bruger den på et bord eller skrivebord.

Vedligeholdelse

Din bærbare computer skal ideelt set opbevares i et miljø med lidt støv og rengøres regelmæssigt. Hvis der er suget meget støv og snavs ind i ventilatorudløbene, kan dette resultere i en støjende ventilator.

Løsning

Køb trykluftsprayer designet til at sprænge støv væk fra elektronisk udstyr - en god luftstrøm omkring blæseren kan reducere støj fra blæseren.

Det er også værd at tjekke med computerproducenten, hvis overdreven støj fra blæseren er et kendt problem på din bærbare model - i så fald kan en softwareløsning til dette muligvis være tilgængelig.