Sådan redigeres logoer

Ideelt set indkapsler et logos kombination af grafiske elementer og tekst essensen af ​​en organisations identitet. Når en organisation vokser og udvikler sig, ændres dens logo sammen med den. Når du redigerer dette logo bliver dit ansvar, skal du muligvis ændre farver, ændre eller tilføje figurer, slette eller beskære dele af eksisterende illustrationer eller endda starte fra bunden. For at lette de opgaver, der er involveret i at ændre et logo, skal du starte med det i en optimal digital form.

Bitmaps vs. Vektorgrafik

Spørg en professionel grafisk designer, hvilken slags illustrationer der skal bruges til fleksibel gengivelse af et logo, og svaret kan overraske dig, hvis du ikke har forberedt illustrationer til tryk såvel som online brug. Bitmaps - TIFF'er, JPEG'er, PNG'er og andre rasterfilformater fra applikationer som Adobe Photoshop, Microsoft Paint og GIMP - begrænser din evne til at ændre størrelse og på anden måde redigere dit logo. Hver bitmapped fil består af en matrix af små billedelementer eller pixels, arrangeret som en mosaik. Når du forstørrer et bitmappet logo, begynder du at se skarpe kanter omkring kurver og trappetrinnet forvrængning omkring diagonale linjer. Vektorgrafik - det typiske output fra programmer som Adobe Illustrator, Inkscape og CorelDRAW - består af et sæt matematiske instruktioner til tegning af objekter og tekst, som hver forbliver individuelt redigerbare. Du kan omfarve, omarrangere og fjerne elementer efter dit hjertes indhold. Hvis du virkelig har brug for en bitmappet gengivelse af dit logo, kan du oprette et fra dit vektorgrafik, hvilket giver dig det bedste fra begge digitale verdener i et dokument.

Ændring af farver

De farver, du tildeler objekterne i dit logo, afhænger af, hvordan du planlægger at gengive det. I udskrivning har du brug for enten proces- eller spotfarve. Procesfarve bygger et stort udvalg af nuancer ud af blandinger af fire grundlæggende blækfarver - cyan, magenta, gul og sort - som blandes løbende i en trykpresse. Spotfarve er afhængig af forblandet blæk, der producerer specifikke individuelle nuancer. På skærmen bruger du RGB-farve til at matche den måde, computerskærme og tv-apparater fungerer på. Når du redigerer et logo, skal du muligvis ændre det fra en af ​​disse farvetilstande til en anden for at producere en version, der passer til en bestemt anvendelse. Nogle farver oversættes ikke godt fra punktblæk eller RGB til procesoutput. For at kontrollere, hvordan dine farver ser ud, skal du stole på et præfabrikeret farvesystem, der giver en referenceprøvebog, hvor du kan slå individuelle formler op.

Redigering af grafiske elementer

I et stykke vektorgrafik kan du omforme, ændre størrelse og omfordele de objekter, der udgør logoet, for at revidere dets udseende. De applikationer, der redigerer vektorgrafik, giver dig værktøjer, der vælger individuelle objekter, skalerer dem, ændrer individuelle dele af dem og omdanner deres former. Disse programmer understøtter også live, redigerbar type, som du kan forstørre eller reducere, ændre størrelse og omfarve. Hvis du kun har adgang til en bitmappet gengivelse af dit logo, står du over for større begrænsninger for din evne til at redigere det. Farveområder kan blandes sammen, hvilket gør dem vanskelige at ændre individuelt. Afhængigt af filformatet kan typen bestå af pixels, hvilket betyder at du ikke kan forstørre den eller ændre dens stil uden at fjerne og udskifte den.

Softwareindstillinger og onlineløsninger

Dit operativsystem tilbyder muligheder, der kan vise dine logo-filer og endda tilbyde dig grundlæggende redigeringsmuligheder. Under Windows tilbyder Microsoft Paint bitmappede redigeringsfunktioner, selvom det kun understøtter RGB-farve. I Microsoft Office kan du oprette kombinationer af tekst, figurer og importeret grafik i Microsoft Publisher og eksportere dit arbejde som en bitmappet eller PDF-fil. GIMP og Inkscape, begge open source-applikationer, giver dig bredere redigeringsfunktioner og understøttelse af filformat - førstnævnte til bitmaps og sidstnævnte til SVG-format for vektorkunst - men de understøtter også kun RGB-farve. Betal-til-brug-applikationer som Adobe Photoshop og CorelDRAW udvider dine redigeringsfunktioner og farvesupport, den tidligere med bitmappet grafik og den sidstnævnte med bitmaps og vektorkunst. Sammen med programmer, du installerer på din computer, skal du se på onlineindstillinger for nogle enkle måder at redigere og pynte bitmappet grafik på.