Sådan eksporteres en adressebog i Microsoft Outlook

Microsoft Outlook er en informationsstyringsapplikation til personlig og forretningskommunikation og netværk. Microsoft Outlook tilbyder avanceret e-mail-organisation, kontaktadministration, en integreret kalenderplanlægning og opgavestyringsværktøjer. Microsoft Outlook er et enkeltstående program, der er kompatibelt med andre Microsoft Office-applikationer såsom Microsoft Excel og Microsoft Exchange. Adressebøger i Microsoft Office kan eksporteres og gemmes som en CSV-fil (Comma Separated Values) til backuplagring eller til at blive importeret til en anden Microsoft-applikation.

Trin 1

Åbn Microsoft Outlook, og log ind på den konto, der indeholder den adressebog, du vil eksportere. Åbn menuen "Filer" for at vælge "Import og eksport" for at åbne guiden Import og eksport.

Trin 2

Vælg "Eksporter til en fil", og klik på knappen "Næste". Vælg "Kommaseparerede værdier (Windows)" fra listen "Filtype", og klik på knappen "Næste".

Trin 3

Vælg mappen "Kontakter" i dialogvinduet "Eksporter til en fil", og klik på knappen "Næste". Indtast et navn til adressebogfilen i indtastningsfeltet "Gem eksporteret fil som", og klik på knappen "Næste".

Bekræft, at "Følgende handlinger udføres" viser "Eksporter kontakter fra mappe: kontakter", og klik på knappen "Udfør" for at eksportere Microsoft Outlook-adressebogfilen.