Sådan udtrækkes et foto fra en DVD

Softwareprogrammer gør det enkelt og hurtigt at udtrække stillbilleder fra at flytte video på en DVD. Gratis software er tilgængelig fra Top Drawer Downloads, der giver brugerne mulighed for at tage stillbilleder af video, som derefter kan omdannes til digitale billeder og udskrives eller gemmes andre steder og bruges i anden kapacitet.

Brug af VLC Media Player

Trin 1

Download og installer VLC Player fra Top Drawer Downloads (se Referencer). VLC Player er en gratis softwareapplikation, der understøtter afspilning af mange mediefiltyper. Det tilbyder også en funktion, der giver brugerne mulighed for at tage stillbilleder fra videoen på dvd'er og gemme disse fotos på et ønsket sted, såsom en harddisk eller et flashdrev.

Trin 2

Indsæt en DVD i din computers DVD-drev, og åbn VLC-afspilleren. Klik på "File", "Open Disc". Klik på "DVD" under disktype, og indtast bogstavet på dit DVD-drev i feltet Enhedsnavn. Klik på "OK".

Klik på "Video" i VLC Player's topmenu, og vælg derefter "Snapshot" i rullemenuen. VLC Player tager automatisk et stillbillede af videoen, der vises på skærmen i en opløsning på 640 x 480 pixel, og gemmer det i din My Pictures-mappe på din computer. Derfra kan du åbne billedet i et fotoredigeringssoftware og foretage ændringer i det, omdøbe filen og gemme det på et ønsket sted, såsom en ekstern harddisk, flashdrev eller CD.

Brug af skærmbilledeoptagelse

Trin 1

Køb en medieafspiller som PowerDVD, WinDVD eller Camtasia Studio (se Ressourcer). Alle disse programmer gør det muligt at tage skærmbilleder af filmbilleder, der derefter oversættes og gemmes som JPEG'er på din computer.

Trin 2

Indsæt DVD'en i diskdrevet, og vent på, at filmen eller videoen begynder at afspilles. Minimer det vindue, hvor videoen vises, så den ikke afspilles i fuld skærm. Klik på "Værktøjer" fra den øverste menulinje og derefter på "Indstillinger". Klik på "Ydeevne", "Avanceret" i rullemenuen, der vises. Fjern markeringen i feltet "Overlays" fra feltet DVD Video. Klik på "OK", og genstart din medieafspiller. Dette giver dig mulighed for med succes at tage skærmbilleder af flytning af video fra dvd'er, der afspilles i din nye medieafspiller-software.

Trin 3

Find den scene eller det billede, du vil tage et billede af, og klik på "Pause". Hold "Screen Print" -knappen (eller "Alt" og "Screen Print" -knapperne om nødvendigt) nede på dit tastatur. Du har nu kopieret et stillbillede af dit filmbillede.

Åbn Microsoft Paint eller ethvert fotoredigeringssoftware, og klik på "Indsæt". Dit billede vises på skærmen. Rediger som ønsket, og gem billedet som en TIFF eller JPEG til et ønsket sted på din computer.