Sådan finder du internationale adresser

For ikke så længe siden betød det at finde adressen til en person, der boede i Paris, Moskva, Sydney eller Singapore, at rejse til et fremmed land for at finde biblioteksressourcer eller i det mindste besøge et større bibliotek med en samling internationale telefonbøger. I disse dage kan du slå en international adresse online. De fleste større lande har oversigter over hvide sider med navne og adresser, og mange af disse telefonbøger er tilgængelige via Internettet. Der er endda onlineværktøjer, der oversætter mapper på fremmedsprog til engelsk og gør dem lettere at bruge.

Trin 1

Besøg Numberway.com, en omfattende samling af links til online telefonbøger over hele verden.

Trin 2

Vælg det område i verden, hvor du vil søge efter en adresse.

Trin 3

Vælg det land, du vil søge i.

Trin 4

Vælg det telefonkatalog, som du vil søge i, efter at have læst de angivne beskrivelser.

Mange lande har kun en enkelt mappe med hvide sider (bolig), men nogle har to eller flere kataloger at vælge imellem. Den største nationale mappe er normalt opført først på Numberway efterfulgt af mindre mapper, der kan være mindre omfattende eller er regionale.

Trin 5

Vælg det sprog, du vil søge på. De fleste europæiske hvide sider og mange hvide sider fra andre områder i verden tilbyder brugerne et valg af sprog til søgegrænsefladen. Engelsk betegnes normalt som "EN" eller kan angives med et lille flag fra enten Storbritannien eller USA.

Du kan bruge onlineoversættere som Google Translate eller Babel Fish til oversatte sider til telefonkatalogsøgninger, hvis webstedet ikke har en engelsk grænseflade. Kopier og indsæt bibliotekets webadresse i oversætteren, og vælg sprogene "Fra" og "Til" for at se siden på engelsk.

Søg efter den adresse, du søger, ved at indtaste personens navn i de relevante felter. Hvis det er kendt, kan du også indtaste byoplysninger.

Hver bibliotek på hvide sider er forskellig med hensyn til søgegrænsefladen, så følg anvisningerne på webstedet.