Hvad er fladskærmsskærme lavet af?

På grund af deres lettere størrelse, visningsfleksibilitet og skarpere billeddannelse har fladskærmsskærme næsten fuldstændigt erstattet fortidens omfangsrige traditionelle CRT (Cathode Ray Tube) skærme. Selvom der findes forskellige typer fladskærms-tv, er næsten alle fladskærmsskærme lavet ens.

Historie

Fladskærme er baseret på LCD-teknologi (Liquid Crystal Display), der bruges til bærbare computerskærme, selvom teknologien har udviklet sig betydeligt gennem årene og fortsætter med at forbedre.

Hvordan det virker

En fladskærm er, som alle LCD-skærme, primært lavet af to stykker glas med flydende krystalmateriale imellem. Varierende elektrisk strøm tilføres flydende krystalmateriale for at omarrangere pixelerne for at få vist de relevante billeder på din skærm.

Misforståelser

Fordi glasset, der bruges i LCD-skærme, ikke er så skinnende som glasset, der bruges i vinduer, forveksler mange det med plast. Det er faktisk en meget tynd, komprimeret glasform optimeret til lettere visning.

Boliger

Fladskærmsskærme er oftest indkapslet i plast, men de kan også indkapsles i metal, som f.eks. Apples titanium-serie af Powerbooks var.

Blanke flade skærme

I 2007 introducerede Apple en ny type blanke fladskærme, der ligner mere traditionelt glas. Andre computer- og skærmproducenter som Hewlett-Packard var hurtige til at opfange tendensen. Den nyere blanke type fladskærmsmonitorer har mødt blandede anmeldelser.