Sådan finder du ud af, om nogen er en svindler

Svindel og ulemper har altid været noget, som forbrugeren skal være opmærksom på. Internettet har imidlertid gjort det nemmere end nogensinde før for ubehagelige typer at bedrage intetanende kunder. Hvis du er på Internettet meget, vil du før eller senere komme i kontakt med en slags fidus. At vide, hvordan man får øje på en fidus, online og fra, er et vigtigt værktøj, der hjælper dig med at holde dine penge i lommen.

Trin 1

Læs eller lyt ordlyden af ​​tilbuddet meget omhyggeligt. Der er visse udtryk, der dukker op i forskellige svindel, der straks skal kaste et rødt flag op. Selvom disse vilkår ikke automatisk betyder, at noget er en fidus, betyder de bestemt, at et tilbud kræver mere efterforskning. Udtryk som "Ingen risiko", når du diskuterer en investering, bør advare dig. "Øjeblikkelig retur", "Hemmeligt" og "Insider" er alle ord, der kan betyde, at tilbuddet skal ses nøje. Disse flag gælder for tilbud, du ser skrevet i e-mails og på websider, såvel som for verbale tilbud, som du muligvis bliver slået over telefonen.

Trin 2

Google tilbudet. Indtast navnet på det firma, der giver dig tilbuddet, eller en kort beskrivelse af tilbuddet i Googles søgemaskine. Det skønne ved Internettet er, at det er fyldt med solid information om svindel fra dem, der enten har fundet svindlerne ude, eller fra dem, der desværre er blevet brændt af dem. Den gode nyhed er, at der er meget lille chance for, at du er det første offer nogensinde for en ny fidus. Google-søgninger giver ofte meget gavnlige resultater på grund af hvor hurtigt nyheder om en fidus kommer rundt.

Trin 3

Tjek på websteder, der rapporterer om svindel, og se om der er nævnt noget om det tilbud, du har fået. Det mest populære af disse websteder er Snopes, og det er altid værd at kontrollere, hvis du har mistanke om, at noget er en fidus. Der er andre websteder og opslagstavler, der diskuterer populære svindel, som du måske også vil kontrollere.

Undersøg historien om det firma, der giver dig et tilbud. Du skal være dobbelt forsigtig med ethvert "tilbud", der ser ud til at komme fra en privatperson og ikke fra en egentlig virksomhed. Hvis en virksomhed er registreret hos Better Business Bureau, er det en god start at indikere, at deres tilbud faktisk kan være autentisk. Et firma, der vildleder eller bedrager dig, bør bestemt rapporteres til BBB.