Hvordan får jeg Internettet tilbage på min telefon?

At få Internettet tilbage på din telefon kan være så simpelt som at tænde telefonens Wi-Fi-forbindelse. Eller det kan kræve, at du ringer til din trådløse tjenesteudbyder for at oprette en dataplan. Du bliver nødt til at kontrollere din trådløse konto og telefonindstillinger for at bestemme dit særlige problem og få Internettet til at køre på din telefon igen.

Trin 1

Se telefonens instruktionsmanual for afsnittet om telefonens internetfunktioner. Tænd din telefons trådløse dataforbindelse. Find et trådløst netværk, og prøv at oprette forbindelse til din telefon til internettet. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til et netværk, eller din telefon mangler en Wi-Fi-antenne, skal du bruge din operatørs netværk til at forbinde din telefon til Internettet.

Trin 2

Ring til din trådløse tjenesteudbyder, og spørg om køb af en dataforbindelsesplan til din telefon. Ring til dem fra en anden telefon end den, du forsøger at aktivere. Giv dem modelnummeret og dine kontooplysninger, når du bliver bedt om det. Betal eventuelle ledsagende gebyrer ved hjælp af et kredit- eller betalingskort. De aktiverer dataplanen for din telefon. Læg ikke på endnu.

Sluk for din telefon, og tag batteriet ud. Vent et minut, udskift telefonens batteri og tænd for telefonen igen. Tjek din telefons dataforbindelse, når telefonen starter op igen. Fortæl kundeserviceagenten, hvis din dataforbindelse fungerer eller ikke. Følg deres instruktioner for at få Internettet til at køre igen på din telefon.