Sådan får du et bånd til skrivemaskine, der skal flyttes, når du skriver

Skrivemaskinebåndet i de fleste maskiner er struktureret til automatisk at gå videre, når du skriver. Der er dog tidspunkter, hvor båndet muligvis ikke bevæger sig korrekt. Båndfremføringsmekanismen kunne på en eller anden måde blokeres af fremmedlegemer eller snavs. Båndet kan være for løst eller for stramt til at komme frem korrekt. Eller selve båndpatronen kan være defekt, så den skal udskiftes. Med nogle grundlæggende fejlfindingstrin kan du normalt få skrivemaskinebåndet til at komme videre igen. Hvis ikke, har du muligvis brug for tjenester fra en professionel reparatør.

Løft eventuelt maskinens beskyttelsesdæksel op. Undersøg båndpatronen for at se, at båndet er intakt. Fjern båndpatronen i henhold til producentens anvisninger.

Rengør området på det sted, hvor båndpatronen blev placeret ved hjælp af trykluftbeholderen. Kontroller, at der ikke er snavs bag båndføreren, der holder båndet mod pladen. Se efter og fjern andre fremmede genstande, der kunne have forhindret båndet i at komme frem korrekt.

Undersøg farvepatronen nøje. Løsn båndet ved hjælp af viklingsmekanismen, og stram det derefter igen ved hjælp af viklingsmekanismen for at sikre, at båndet faktisk kan bevæge sig. Indsæt båndpatronen igen i henhold til producentens anvisninger.

Udskift båndpatronen, hvis båndet stadig ikke trækker frem. Følg producentens anvisninger for at installere den nye båndpatron. Hvis båndet stadig ikke rager frem, skal du kontakte producenten for information om en anbefalet serviceperson.

Elementer, du har brug for

  • Skrivemaskine brugermanual

  • Trykluftbeholder til støvning

  • Udskiftning af båndpatron

Tips

Husk, at i modeller med et tusindhjul eller strejkehjul i stedet for strejkebjælker, er et let tryk eller manglende tryk muligvis ikke et problem med båndet. Din maskine kan have et defekt tusindhjul eller strejkehjul, hvilket resulterer i, at nøgleaftrykkene ikke rammer båndet med tilstrækkelig kraft. Medmindre du er sikker på, at problemet er, at båndet ikke rager frem, skal du prøve at udskifte daisy-hjulpatronen eller strejkehjulet i henhold til producentens instruktioner, før du går til en professionel for at få hjælp.