Sådan komprimeres fotostørrelse

Elementer, du har brug for

  • Computer

  • Billedredigeringsprogram

Hvis du sender et foto via e-mail eller uploader et foto til dit websted, skal du komprimere billedet ved at ændre størrelsen på det eller ændre det igen, så det kan downloades hurtigere. Ændring af størrelsen på et billede betyder at ændre billedets størrelse, mens resampling refererer til at ændre antallet af pixels i billedet. Mens de er to forskellige processer, kan de begge hjælpe med at opnå den samme effekt: at sænke diskpladsen, der optages af et billede. For at opnå dette skal du bruge et billedredigeringsprogram, der er i stand til begge effekter.

Åbn billedet i dit billedredigeringsprogram.

Klik på menuen "Image" eller "Edit" øverst i billededitorens programvindue, og vælg "Resize" eller "Resample". Der skal vises et vindue, hvor du kan ændre indstillingerne for den valgte effekt.

Indstil billedets dimensioner mindre end de aktuelle dimensioner, hvilket skaber et billede med lavere opløsning. Hvis du har valgt at genprøve billedet, skal du justere PPI (pixels per tomme) til et lavere tal. Du har muligvis også mulighed for at ændre nøjagtigt, hvordan programmet tilpasser eller ændrer billedet igen. Eksperimenter med indstillingerne for at skabe en god balance mellem kompression og billedkvalitet.

Klik på menuen "Filer", og vælg "Gem som." Dette gemmer en ny version af det størrelse / resampled foto, der bevarer det originale billede i de originale dimensioner og format. Indtast et nyt navn, og vælg en gem-mappe. Vælg et filformat, og klik på knappen "Gem"