Sådan repareres en harddiskmotor

Når en harddisk dør, kan det være nervepirrende, især hvis dine data ikke blev sikkerhedskopieret. Dette problem kan opstå af en række årsager: Måske har du for nylig tilsluttet ny hardware eller installeret software og ikke fulgte anvisningerne korrekt, eller måske er drevet faldet, bøjet eller på anden måde fysisk beskadiget på en eller anden måde. Desværre er der ingen sikker måde at reparere en harddisk eller dens motor på, men der er mange teknikker, du kan prøve med krydsede fingre, inden du sender drevet ud for dyr datagendannelse.

Trin 1

Uddrag harddisken forsigtigt fra din computer. Teknikkerne til dette vil variere fra computer til computer. For at bestemme kilden til problemet skal du inspicere forskellige stykker og dele. Efter hvert korrigerende trin skal du prøve at starte harddisken normalt og observere ændringer i adfærd.

Trin 2

Undersøg det udvendige af drevet for synlige skader, såsom bøjede dele eller svidemærker. Disse kan indikere forkert installation, strømforsyningsproblemer eller en dysfunktionel forbindelse til bundkortet.

Trin 3

Prøv at fryse harddisken natten over. Denne teknik er blevet mødt med forskellig succes - den fungerer ikke altid. Hvis det genopliver harddisken, vil det kun ske i kort tid, så benyt muligheden for at overføre alle data fra den og til en ny, sikker ekstern harddisk.

Trin 4

Rap let på kanten af ​​harddiskmotoren med din kno. Bank ikke hårdt nok til at beskadige drevet; bare rap let for at se, om dette vil starte drevet i at dreje igen.

Trin 5

Fjern skruerne, der holder kontrolkortet bag på drevet for at eksponere kortet. Hvis der er en indikation af strøm, når du første gang starter harddisken, som f.eks. At spindlen bevæger sig et øjeblik, kan du have et problem med en af ​​benene. Brug maskeringstape til at dække hver pin individuelt (forhindrer forbindelse til bundkortet), indtil du finder den, der, når den er tildækket, tillader drevet at dreje.

Trin 6

Udskift stiften med en af ​​samme størrelse og form. Det bedste sted at finde en ekstra pin er fra en anden harddisk af samme mærke og model. Hvis du ikke har en tilgængelig, skal du kontrollere dine andre perifere enheder eller kontakte en computerreparationsvirksomhed for at få reservedele.

Trin 7

Udfør en sidste grøft derhjemme-løsning ved at droppe drevet fra ca. 5 til 8 tommer over en overflade for at forsøge at "jogge" det igen til at fungere. Som med frysning er dette en teknik, der ikke altid fungerer, og den skal bruges med bevidstheden om, at den faktisk kan beskadige disken yderligere. Det kan dog genstarte drevet længe nok til at muliggøre datagendannelse.

Kontakt fagfolk. I ekstreme tilfælde kan et dårligt hoved være problemet. Det er muligt at erstatte dette med et arbejdshoved fra en anden af ​​samme harddiskmodel, men det kræver en masse finesse og omhyggeligt arbejde, da hoveder er ekstremt følsomme hardware. Det anbefales generelt at overlade dette arbejde til fagfolk på en computer værksted.