Sådan løses og genstartes en Netflix-film

Du kan lejlighedsvis opleve problemer med at se Netflix-film og tv-episoder. Det er frustrerende, når et film- eller tv-show holder op med at arbejde midt i visningen og afbryder din underholdning. Du kan implementere et par fejlfindingstrin for at løse problemet. Når det er rettet, kan du genoptage filmen, hvor den stoppede med at arbejde, eller starte den forfra.

Afslut Netflix-filmen, hvis det er muligt. Du bliver nødt til at bruge spilsystemets eller kompatible afspillers fjernbetjening for at gå tilbage til hovedskærmen på Netflix.

Sluk den Netflix-kompatible enhed. Giv det et øjeblik før du tænder det igen.

Start Netflix på enheden eller computeren. Gå til den film, du tidligere så. Prøv at afspille filmen igen fra dens nuværende placering ved at vælge "Genoptag." Hvis filmen starter, kan du genstarte den fra filmens titelside.

Afslut filmen, og vælg derefter "Afspil fra start" på titelskærmen. Filmen skal begynde at spille fra begyndelsen.

Tips

Hvis filmen ikke starter, efter at enheden eller computeren er lukket ned, skal du kontrollere eller nulstille dine netværksindstillinger. En ustabil internetforbindelse kan være ansvarlig for den defekte seeroplevelse.

Hvis problemet stadig ikke er løst efter nulstilling af netværksforbindelsen, skal du rapportere problemet direkte til virksomheden via Netflix-webstedet. Hver filmtitel har et link "Rapporter problem" på sin side.