Sådan repareres langsomme PDF-filer

Acrobats Portable Document Format (PDF) er designet til at skabe multi-purpose dokumenter - dokumenter designet til udskrivning og til visning på computere. Et iboende problem i denne tilgang til gengivelse af PDF-filer er, at dokumenter designet til udskrivning kræver billeder med meget højere opløsninger end dokumenter designet til visning på computerskærme. Billeder i høj opløsning i PDF-filer skaber store filer, hvilket ofte gør det langsomt og besværligt at downloade dem fra Internettet og navigere i Acrobat Reader. Du kan rette store, langsomme PDF-filer med Acrobat Pro's PDF Optimizer.

Åbn den langsomme PDF i Acrobat Pro. Klik på "File" på menulinjen, og vælg "Open". Dette viser dialogboksen Åbn. Naviger til filen, vælg den, og klik derefter på "Åbn".

Klik på "Avanceret" i menulinjen, og vælg "PDF Optimizer." Dette åbner dialogboksen PDF Optimizer.

Klik på knappen "Audit space usage" for at åbne dialogboksen Audit Space Usage. Dette er en informativ dialogboks. Det viser den samlede størrelse (i byte) af de elementer, der udgør PDF-filen, og procentdelen af ​​filstørrelsen, som hver type element bruger. Bemærk f.eks., At "Billeder" optager den største procentdel af filen, undertiden op til 80 procent eller mere af den samlede PDF-størrelse. Klik på “OK” for at lukke dialogboksen.

Undersøg "Farvebilleder" i afsnittet "Billedindstillinger" (det første afsnit) i PDF Optimizer-dialogboksen. Bemærk feltet ved siden af ​​rullemenuen "Downsample". Dette er opløsningen af ​​farvebillederne i din PDF målt i prikker pr. Tomme (DPI). Computerskærme kan kun vise 72 DPI eller 96 DPI på High Definition (HD) -skærme. Hvis værdien i feltet Opløsning er højere end 72 (eller 96 for HD-skærme), skal du ændre dette nummer for at optimere billederne til visning på computere. Du kan også gøre billederne mindre ved at justere komprimeringskvaliteten (rullemenuen “Kvalitet”). Vær dog forsigtig, hvis du indstiller denne rullemenu til en indstilling, der er lavere end "Medium", kan det forringe din billedkvalitet.

Undersøg "Gråtonebilleder" i afsnittet "Billedindstillinger" (det andet afsnit) i dialogboksen PDF Optimizer. Bemærk feltet ved siden af ​​rullemenuen "Downsample". Dette er opløsningen af ​​gråtonebillederne i din PDF. Hvis værdien i feltet Opløsning er højere end 72 (eller 96 for HD-skærme), skal du ændre dette nummer for at optimere billederne til visning på computere. Du kan også gøre billederne mindre ved at justere komprimeringskvaliteten (rullemenuen “Kvalitet”). Hvis du indstiller denne rulleliste til en indstilling, der er lavere end “Medium”, kan det forringe din billedkvalitet.

Undersøg "Monochrome Images" -delen af ​​afsnittet "Image Settings" (det tredje afsnit) i dialogboksen PDF Optimizer. Bemærk feltet ved siden af ​​rullemenuen "Downsample". Dette er opløsningen af ​​de monokrome billeder i din PDF. Hvis værdien i feltet Opløsning er højere end 72 (eller 96 for HD-skærme), skal du ændre dette nummer for at optimere billederne til visning på computere.

Klik på “OK” for at anvende indstillingerne. Acrobat Pro viser dialogboksen "Gem optimeret som". Dette er en beskyttelsesforanstaltning, så du ikke utilsigtet gemmer over den originale PDF i udskriftskvalitet. Omdøb filen i feltet "Filnavn" og klik på "Gem". Du har nu en PDF optimeret til internettet.

Tips

InDesign og nogle andre avancerede designprogrammer har en eksportindstilling til optimering af PDF-filer. I InDesign vælger du for eksempel "Mindste filstørrelse" blandt eksportindstillingerne under PDF-eksportprocessen.

Advarsler

Optimering af PDF-filer til Internettet indebærer undertiden en kompromis mellem kvalitet og filstørrelse. Hvis f.eks. Dine PDF-brugere henter og udskriver dokumentet, kan indstilling af billedkvalitet til 72 DPI medføre dårlig udskriftskvalitet, især for monokrome billeder. Du skal indstille din DPI mellem den optimale udskriftskvalitet (300 DPI) og den optimale skærmkvalitet (72 DPI). Indstil farve- og gråtonebilleder til ca. 150 DPI og monokrome billeder til 300 DPI. (Monokrome billeder er alligevel ikke særlig store.)