Sådan tvinges Windows til at starte fra cd

Der er et par grunde til, at Windows ikke starter fra en cd. For eksempel kunne du for nylig have udskiftet harddisken, og på grund af en teknisk fejl genkender computeren ikke længere cd-drevet. Hvis du planlægger at geninstallere dit Windows-operativsystem, er det nødvendigt at starte fra cd'en. De fleste computere starter fra cd-rom-drevet først og harddisken, før de indlæser Windows. Afhængigt af din computermodel skal du muligvis ændre indstillingerne i din BIOS for at starte fra en CD.

Åbn din BIOS-opsætningsmenu. Hver computermodel har forskellige måder at få adgang til BIOS på. For eksempel kan en Dell kræve, at du trykker gentagne gange på "F12", før du ser Windows-logoet for at få adgang til BIOS-menuen. Se computerens manual for at finde ud af, hvordan du når BIOS, eller se i øverste højre hjørne af din skærm efter genstart for at finde ud af, hvilken knap der skal trykkes på.

Naviger til startfanen i BIOS for at ændre bootrækkefølgen. Din mus fungerer ikke, når du får adgang til BIOS, så se nederst på skærmen for at finde ud af, hvilke tastaturtaster der bruges til at navigere.

Naviger til "Boot order". Din computer viser den muligvis som "Boot management" eller andre variationer.

Skift indstillingen til "CD-ROM-drev" for at være det første drev, der starter, når computeren starter. Navigationstasterne nederst på skærmen fortæller dig, hvilke taster du skal trykke på for at ændre værdier. For eksempel kræver nogle BIOS-programmer, at du skal trykke på plus- eller minustasten for at ændre værdier.

Tryk på "F10" eller "Escape" -tasten baseret på dit BIOS-system for at gemme ændringerne, og vælg "Ja", hvis du bliver bedt om at gemme ændringer.

Tips

Sørg for, at dvd'en eller cd-rom'en er ren, da ridser kan forhindre cd'en i at starte op. Tryk på en tast som "F7" eller "F8", som, afhængigt af computeren, muligvis giver dig mulighed for at starte direkte fra cd'en.