Sådan tilsluttes pc til tv

Elementer, du har brug for

  • S-videokabel

  • VGA-kabel

  • DVI-kabel

  • DVI-HDMI-kabel

  • 3,5 mm jack til RCA kabel

Der er adskillige måder at forbinde din pc til dit tv på, som alle involverer forskellige kabler. Hvilken metode du vælger afhænger af, hvilke output du har på din computer, og hvilke input du har på dit tv. Du skal se, hvilke stik du har, kontrollere vejledningen for at identificere dem korrekt og derefter købe de relevante kabler. Når du har tilsluttet de to, kan du derefter bruge dit tv som en computerskærm.

Sådan tilsluttes pc til tv

Tilslut din pc til dit tv ved hjælp af et S-videokabel. De fleste fjernsyn har en S-Video-port; kontrollere, om din bærbare computer gør det også. Der er to typer S-Video-porte - 4-pin og 7-pin - og pc'er har tendens til at have 7-pin-porte. Hvis dit tv har en 4-polet port, kan du ikke forbinde dem direkte på denne måde. Nogle S-Video-kabler har kompositstik i den ene ende, så du kan slutte S-Video-enden til din pc, og de sammensatte stik, der ligner lydstik, i dit fjernsyns kompositindgangsport.

Sådan tilsluttes pc til tv

Slut din pc til dit tv ved hjælp af et VGA-kabel. Hvis du har et HD-tv, skal det have en VGA-port, og de fleste pc'er vil også have en. Dette giver et bedre billede end S-Video, men det er ikke tilgængeligt for ældre fjernsyn med standarddefinition.

Pc-kabler, ekstern skærm, tv-computerskærm

Slut din pc til dit tv ved hjælp af et DVI-kabel. Igen skal du bruge et HD-tv til denne mulighed. DVI (Digital Video Interface) giver bedre billedkvalitet end enten S-Video eller VGA. Men igen skal dit tv og din pc have de nødvendige porte, og selve kablet er ofte dyrere end alternativerne.

Sådan tilsluttes pc til tv

Slut din pc til dit tv ved hjælp af et DVI-til-HDMI-adapterkabel. HDMI er det stik, der bruges til at tilslutte high-definition input og output, og det giver den bedste HD-billedkvalitet. Men fra 2010 er HDMI-porte ikke tilgængelige på pc'er. Køb i stedet et DVI-til-HDMI-kabel, og sæt DVI-stikket i din pc's DVI-udgang (hvis det har et) og HDMI-stikket i dit fjernsyns HDMI-indgangsport. Igen skal du bruge et high-definition tv for at dette kan fungere.

Sådan tilsluttes pc til tv

Tilslut lydkablet til dit fjernsyn. Hvis du arbejder med standarddefinitionsstik som S-Video og VGA, skal du tilslutte dit lydsignal separat, da disse kabler kun transmitterer videosignaler. Brug et 3,5 mm stereoministik til dobbelt RCA-stik stereokabel, og tilslut 3,5 mm-enden til lydudgangsporten på din pc. Dette vil ofte være det samme sted, du tilslutter dine hovedtelefoner til. Tilslut den anden ende til RCA-indgangene på dit fjernsyn, og sørg for at matche venstre mod venstre og højre mod højre, så du får en ordentlig stereoudgang. Kablerne er normalt farvekodede for at gøre dette indlysende.

Vælg "ekstern skærm" på din pc, når de relevante kabler er tilsluttet. I Windows XP skal du højreklikke på skrivebordet og vælge "grafikindstilling" og derefter "output til". Vælg den eksterne skærm (dit fjernsyn). Skærmen på din pc skal blive sort, og dit fjernsyn skal nu vise dit skrivebord.

Tips

Du skal muligvis justere skærmopløsningen på din computer, så den passer til dit fjernsyn. Se din computers manual for instruktioner.