Sådan slipper du af et ekko i lyd

Der er to typer ekko i en lydoptagelse. Naturlige ekkoer og tilnærmede ekkoer. Førstnævnte sker som en konsekvens af den akustik, hvor lyden blev fanget. Sidstnævnte er en bevidst lydeffekt tilføjet for at skabe illusionen om rum og dybde. Nogle ekkoer er ønskelige og tilføjer karakter til en lyd, andre ekkoer er ikke ønskelige og kan gøre en lydoptagelse lyd mudret. Heldigvis kan du fjerne et ekko fra din lyd ved hjælp af værktøjerne i dit lydsoftwareprogram.

Fjernelse af naturligt ekko

Sådan slipper du af et ekko i lyd

Åbn det program, du brugte til at optage lyden, f.eks. Logic eller Pro Tools. Hvis du har optaget lyden uden en computer og nu ønsker at redigere lyden med en computer, skal du åbne dit foretrukne lydproduktionsprogram og klikke på "File". Klik på "Import", og vælg den lyd, hvorfra du ønsker at fjerne ekkoet. Da ekkoet er en del af lyden, da den blev optaget på optagelsen, skal du manipulere lydens egenskaber ved optagelsen.

Åbn applikationen "Noise Gate". Dens placering i menuen varierer alt efter programmet, men støjporte er typisk placeret under “Effekter” eller “Plug Ins” i undermenuen “Gating and Limiting” eller “Dynamics”. En støjport er en signalbegrænser. Det dæmper ethvert signal under en forudvalgt tærskel.

Klik på “S” -ikonet på det lydspor, der har det uønskede ekko. Denne solo er lyden, så alt andet er dæmpet.

Tryk på "Afspil", og juster tærskelparameteren på støjportgrænsefladen. Denne grænseflade styrer, hvor stærkt lydsignalet er, før porten tillader det at passere. Da ekkoet vil være et lavere niveau end den oprindelige lyd, skal du indstille tærsklen, så den sidder mellem lydniveauet og ekkoet. På denne måde vil den originale lyd have et tilstrækkeligt stærkt signal til at bryde portens tærskel, mens ekkoet er for svagt og vil blive dæmpet.

Fjernelse af ekkoeffekter

Åbn det program, som du optog lyden på.

Klik på sporet med det uønskede ekko. Ved at klikke på sporet åbner du alle tilknyttede effekter og parametre. Disse vises typisk i en sidelinje til venstre.

Undersøg displayet for at bestemme, hvilken virtuel effekt der skaber ekkoet. Det er sandsynligvis en af ​​"Reverb", "Delay" eller "Tape Echo." Reverb er en mere subtil effekt, der ligner et ekko, men adskiller sig fra det, fordi kun stemningen er hørbar snarere end en gengivelse af den originale lyd. Forsinkelse og båndekkoeffekter er mere indlysende.

Åbn hver effektgrænseflade ved at klikke på effektikonet i sidepanelet. Sluk for effekten ved at klikke på “Bypass” -knappen.

Afspil lyden. Hvis ekkoet stadig er der, skal du omgå den næste effekt. Når du har omgået den fornærmende ekkokilde, skal du klikke på “Bypass” igen på hver af de effekter, du har prøvet. Dette bringer dem tilbage i drift og returnerer lyden til sin tidligere form minus ekkoet.

Tips

Optag lyd i et akustisk dødt miljø. Det er lettere at tilføje en ekkoeffekt end at fjerne et naturligt ekko.